Nyheter

Representerade Rentalföretagen på europeiska European Rental Association

Den 15-16 juni representerade Persson Hyrmaskiners huvudägare Joakim Dahlgren, Rentalföretagens styrelse, på ERA  Convention 2022 ’Rental in transition’, som i år genomfördes i Riga.

– Spännande, nyttigt och viktigt att bidra och ta del av vår bransch och European Rental Association (ERA), i större sammanhang och kan konstatera att klimat, klimat och klimat gick som en tydlig röd tråd genom de två dagarna i Riga, säger Joakim. 

– Uthyrningsföretag är perfekt placerade för framtiden: Att dela istället för att äga håller på att bli standard. Tillgångar ses mer och mer som en börda #Digitalisation och fler #data för högre service och bättre beslut Behovet av att minska utsläppen och minska #CO2-avtryck för att uppfylla lagstiftningen.

Så öppnar ERA:s president Pierre Boels #ERAConvention2022.

ERA sätter hårt tryck på vår bransch i hela Europa, berättar Joakim. En radikal förändring måste till för att vända klimatutvecklingen, så att den går åt rätt håll. Vi ser att det finns många i Europa som har en lång resa framför sig för att vända utvecklingen, och vår känsla är att de nordiska länderna ligger längre fram. Bland annat kunde Volvo berätta att de till år 2040 kommer att ha 100% fossilfria maskiner. Utöver Volvo var ytterligare leverantörer med i ett panelsamtal om framtidens energier och ny energiteknik.

Deltagarna fick också ta del av Europas i särklass största byggprojekt – Rail Baltica – ny järnväg som dras från Tallinn till Vilnius.

FIEC – Byggföretagens och därmed också uthyrningsföretagens kunders motsvarighet till ERA, med huvudkontor i Bryssel, var också på plats. De presenterade bl.a. vad de gör, hur de arbetar och hur deras medlemsfördelning ser ut i Europa. Sverige är medlemmar genom Byggföretagen. Här finns mycket information att hämta kring byggbranschens fokusområden i Europa.

www.fiec.eu.

Värdefulla dagar för uthyrningsbranschen, en spännande och utmanande resa har påbörjats. Branschen behöver bli vassare på klimatreducera och även klimatkompensera.