Nyheter

SAS tar initiativ till att återuppta förhandlingarna

Under de senaste dagarna har SAS underrättat medlarna att SAS önskar att återuppta medling med målet att nå nya kollektivavtal och därmed få ett avslut på den pågående strejken.  

Strejken påverkar dagligen flera tusentals passagerare och många medarbetare på SAS arbetar hårt för att hjälpa de påverkade passagerna. Det är nödvändigt att parterna gemensamt når ett avslut på situationen.

I slutändan handlar är det SAS långsiktiga konkurrenskraft som står på spel i förhandlingarna. SAS transformationsplan, SAS FORWARD kräver att alla intressenter bidrar, det gäller även piloterna. Konkurrenskraftiga kollektivavtal är en förutsättning för att säkra en framtid för SAS och för alla våra 8000 medarbetare, skriver SAS i ett pressmeddelande.