Nyheter

Electrified Streamliner debuterar med utökad räckvidd och innovativ interiör

Hyundai Motor Company lanserar efterlängtade IONIQ 6 med en inspirerande film på digitala världspremiären (https://youtu.be/GVcXwIL9OFw). Som den nya modellen i IONIQ-varumärkets helelektriska sortiment, omdefinierar den elektrifierade streamlinern gränserna för elektrisk mobilitet med sin avancerade teknik, personliga utrymmen och utökade räckvidd.

IONIQ 6 levererar en uppskattad helelektrisk räckvidd på över 610 km[1]enligt WLTP-standarden (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure), tillsammans med ultrasnabb, 400 V/800 V-multiladdningskapacitet som möjliggjorts av Hyundai Motor Groups Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Modellen har också vad som kan vara Hyundais mest aerodynamiska design hittills och en rad framträdande funktioner som Dual Color Ambient Lighting, Speed Sync Lighting, EV Performance Tune-up och Electric Active Sound Design (e-ASD), vilket förbättrar den elektriska mobilitetsupplevelsen.

– IONIQ 6 är nästa ambitiösa steg framåt i Hyundai Motors strategi för att påskynda övergången mot elektrifiering och en position som en global ledare inom elbilar, säger Jaehoon Chang, President och CEO på Hyundai Motor Company. IONIQ 6 Electrified Streamliner kommer att ge en unik och distinkt upplevelse för förare och passagerare, optimerad på alla sätt för att omdefiniera elektrisk mobilitet.

Personlig interiör, konstruerad för en bekväm livsstil

Den elektrifierade streamlinern drar fördel av E-GMP för att möjliggöra en extremt lång hjulbas på 2950 mm, understödd av ett urval mellan 20- och 18-tumshjul. Med en imponerande längd på 4855 mm, 1880 mm bredd och höjd på 1495 mm ger IONIQ 6 ett distinkt elegant och stilrent utseende som sticker ut i ett hav av andra elbilar som annars ser likadana ut.

– IONIQ 6 är designad för att sömlöst förbättra våra dagliga liv och vara en plats som väcker din fulla potential, säger Thomas Schemera, Executive Vice President, Global Chief Marketing Office och Head of Customer Experience Division på Hyundai Motor Company. Den innovativa interiören är noggrant genomtänkt som ett kokongliknande personligt utrymme, förstärkt med den senaste tekniken som skapar en säker, rolig och stressfri körupplevelse. Den rymliga interiören, med hållbarhet och användbarhet i centrum, representerar återigen ett steg framåt för elfordon, helt i linje med våra kunders värderingar.

IONIQ 6:s interiör är speciellt utvecklad för att fungera som ett bekvämt och personligt gömställe. Dual Color Ambient Lighting gör att föraren kan anpassa utseendet och känslan av den inre kupén genom att välja från ett spektrum av 64 färger och sex förvalda teman[2]. Läget Speed Sync Lighting adderar känslor till körupplevelsen genom att ändra ljusstyrkan på främre radens innerbelysning baserat på bilens hastighet.

Valbara Relaxation Comfort Seats på främre raden främjar fritiden genom att enkelt justera sitsvinkeln. Dessutom är sätena specifikt tillverkade för elektriska modeller och är cirka 30 procent tunnare än i konventionella modeller, vilket ger ökat utrymme för passagerarna. Fyra USB-C och en USB-A-port finns tillgängliga för att förbättra kundens bekvämlighet.

IONIQ 6:s personliga körupplevelse förstärks ytterligare av EV Performance Tune-up-systemet, som låter föraren fritt justera styrmotstånd, motoreffekt, gaspedalkänslighet och körläge. Förare kan skapa en mängd olika kombinationer med bara några få knapptryckningar för att möte sina individuella behov.

IONIQ 6 har utrustats med e-ASD, en teknik som gör elbilar mer spännande och människovänliga. Det optimala, rymdskeppsliknande ljudet adderas till kupén och ljudstrukturen ändras baserat på fordonets körstatus.

– IONIQ 6 förbinder en känslomässig konvergens av funktionalitet med estetik, säger SangYup Lee, Executive Vice President och Head of Hyundai Design Center. Den distinkta strömlinjeformade designen är resultatet av ett nära samarbete mellan ingenjörer och designers, med noggrann fokus på detaljer och kundcentrerade värden. Vi har skapat IONIQ 6 som en kokong för sinnesnärvaro vilken erbjuder en personlig plats för alla.