Nyheter

5 saker du måste ha i ditt garage för att göra det komplett

En bra garageinredning är nyckeln till ett välorganiserat och funktionellt garage. Med rätt förvaring och organiseringsprodukter kan du enkelt få det mesta ut av ditt garageutrymme.

Här är fem saker du bör ha i ditt garage för att göra det komplett:

Detta är bra att ha i ditt garage

1. En bra verktygslåda – En bra verktygslåda är grunden för ett välfungerande garage. Verktygslådan bör innehålla alla de verktyg du behöver för olika reparationer och underhållsarbeten.

2. Stegar och pallar – Stegar och pallar är användbara för att nå högre hyllor och rengöra högt placerade objekt, såsom lampor och ventilationsgaller. Om du jobbar med bilen eller andra tunga objekt så är det bra att ha en proffsig lyftutrustning.

3. Elutrustning – Om du ofta arbetar med el i ditt garage, se till att du har rätt elutrustning, såsom en voltmeter, en strömbrytare och en jordfelsbrytare.

4. Förvaringslösningar – Det finns ett brett utbud av olika typer av förvaringslösningar som passar perfekt i ett garage, allt från stora hyllsystem till smidiga trosskydd och väggfack.

5. Belysning – Bra belysning är A och O i ett garage, både för säkerhetens skull och för att underlätta arbetet i mörka hörnen.

Vilken lyftutrustning behöver du?

Det beror på vad du ska lyfta. Om du ska lyfta tungt, behöver du en kran eller en hiss. Om du ska lyfta mindre saker, kan du använda en handlyft eller en truck. På wedolifting.se kan du hitta allt du behöver till ditt garage eller din verkstad. Om det är cranemech, shacklar eller andra nödvändiga saker som rundsling för att kunna lyfta säkert och rätt. Så kolla in på wedolifting.se och hitta de saker du behöver till rätt priser.

Enkla projekt för att förbättra ditt garage

Att ha ett väl fungerande garage är viktigt för alla som har en bil. Då och då kan det behövas lite små förändringar för att hålla det i gott skick, och det finns flera enkla projekt som man själv kan göra för att förbättra sitt garage. En av de enklaste sakerna man kan göra är att måla om garaget. Det är inte alltid nödvändigt att anlita en professionell målare, utan man kan ofta göra det själv med lite hjälp från familjen eller vänner. Att måla om garaget ger det en fräschare look och man kanske till och med kan hitta nya förvaringstips under tiden.
En annan idé är att byta ut gamla trasiga verktyg mot nya och bättre alternativ. Man behöver inte alltid köpa de dyrare märkesvarorna, utan det finns ofta bra budgetalternativ som fungerar lika bra. Det är också viktigt att se till att verktygen är ordentligt upphängda och organiserade, så man slipper leta efter dem när man behöver dem.