Nyheter

Autoexperten första och enda bilverkstadskedja att bli 100% kvalitetscertifierad enligt GBV under 2023

Med Autoexpertens Paraplycertifiering kommer man under 2023 att bli den enda kedjan som lyckas med att kvalitetscertifiera 100% av verkstäderna. Genom att arbeta enligt Godkänd Bilverkstad skapas samtidigt ett systematiskt arbete inom områdena kvalitet, miljö och arbetsmiljö – frågor som Autoexperten anser är viktiga, såväl internt som ut mot kund.

– Vi går i bräschen och sätter ribban för övriga branschen och det känns såklart riktigt bra, säger Hanna Bühlmann, Chef för Autoexpertens verkstadskoncept.

Vad innebär Paraplycertifiering?

Det är ett certifikat på central nivå som gäller för alla verksamheter som befinner sig under organisationens paraply. I det här fallet är det Autoexperten som certifierar sig och alla verkstäder blir då en del av certifikatet. Eftersom att verkstäderna blir certifierade genom Autoexperten centralt behöver de inte längre en årlig kontroll av ett externt bolag. Det kommer istället ske centralt och i och med det lyfts även ansvaret upp till samma nivå.

– Vi går i god för våra verkstäder, att de gör jobbet som krävs och att de lever upp till de krav som ställs enligt GBV. Det här konceptet bygger på ett gemensamt förtroende och att alla drar sitt strå till stacken. Vi vill göra vad vi kan för att avlasta våra verkstäder och vi kommer att hjälpa dem hela vägen, säger Hanna Bühlmann.

Tredje part gör bedömningen – ökar tryggheten för kunderna

Skillnaden mellan Godkänd Bilverkstad och andra kvalitetsstämplar inom verkstadsbranschen är att ett godkännande enligt standarden endast kan tilldelas av en oberoende tredje part. Det är med andra ord inte verkstaden själv, eller företaget som tagit fram kvalitetsmärkningen, som bedömer om det arbete man gör inom kvalitet, miljö och säkerhet känns tillräckligt och tillförlitligt. Därför kan kunden känna sig extra trygg när bilen lämnas in till en Autoexperten Godkänd Bilverkstad.

– GBV är en otroligt viktig certifiering som ska uppnås och det kravställer vi mot våra verkstäder. Vi ser det som en självklarhet att hela vår verkstadskedja säkras upp och vi är på god väg att nå målet, avslutar Hanna.

Autoexperten välkomnar kunder att boka tid för bilen hos någon av kedjans 360 kunniga och duktiga verkstäder där kundens trygghet och verkstädernas professionalism står i fokus.

– När vi nu inför en paraplycertifiering kommer vi att kunna, som första verkstadskedja på den märkesobundna sidan, kvalitetssäkra alla våra verkstäder. Under ett och samma certifikat. Vi är först med det här upplägget och kan med säkerhet säga till alla konsumenter att vi ställer högst krav av alla obundna kedjor och säkerställer genom certifieringen att alla också lever upp till kraven. Man ska kunna känna sig lika trygg, oavsett till vilken Autoexperten-verkstad man lämnar in sin bil, avslutar Hanna Bühlmann.