Nyheter

GO TO-U och Parkopedia samarbetar för att höja laddningsupplevelsen för elbilar

GO TO-U, det banbrytande SaaS-operativsystemet specialiserat på hantering av infrastruktur för elbilar, har inlett ett samarbete med Parkopedia, världens ledande leverantör av uppkopplade biltjänster för att höja laddningsupplevelsen för elfordon (EV).

Genom att utnyttja kraften i avancerad dataanalys och maskininlärning har GO TO-U etablerat sig som en föregångare när det gäller att förutsäga efterfrågan på elbilar, optimera resursallokering och förbättra laddningsprocessen. Genom detta dynamiska partnerskap kommer GO TO-U att dela viktiga datapunkter från sitt expansiva nätverk av laddningsstationer för elbilar med Parkopedia, medan förare drar nytta av Parkopedias sömlösa parkerings- och laddningsintegrationer som tar bort stressen med att hitta laddare och hantera laddningssessioner .

Det nya partnerskapet kommer att ge förarfördelar inom tre nyckelområden:

Datautbyte – GO TO-U kommer sömlöst att dela realtidsdata från sitt omfattande laddningsnätverk för elbilar med Parkopedia, vilket förbättrar noggrannheten och tillgängligheten av laddstationsinformation för förare.

Aktiveringar och betalningar – Spjutspetsaktiveringar och betalningsteknik ger förare möjlighet att säkra laddningssessioner och betala för dessa, vilket säkerställer en sömlös och stressfri laddningsupplevelse för elbilar.

Optimerad laddning – Genom att införliva GO TO-U:s datainsikter kommer Parkopedia att förbättra sina uppkopplade biltjänster, möjliggöra effektivare laddning och minimera väntetider för elbilsförare.

Detta transformativa samarbete omfattar ett gemensamt engagemang för att effektivisera och förbättra elbilsladdningsresan för förare runt om i världen, med planerade globala marknader inklusive Asien, Nordamerika och Europa. Kombinationen av GO TO-U:s prediktiva analys och Parkopedias parkerings- och laddningsfunktion i bilen, erbjuder förare den högsta nivån av laddningstillgänglighet och bekvämlighet.

– Vi ger oss ut på en spännande resa med Parkopedia, kommenterade Nazar Shymone-Davyda, VD för GO TO-U. Genom att utnyttja våra respektive styrkor, avser vi att omdefiniera landskapet för laddning av elbilar, och föra oss närmare en värld av ren och ren och effektiv mobilitet.

Duncan Licence, Chief Product Officer på Parkopedia:

– Detta samarbete gör det möjligt för Parkopedia att göra det enklare att hitta och hantera laddningssessioner, med förare som kan dra nytta av information om laddningstillgänglighet i realtid och integrerade aktiveringar och betalningar för att hantera laddningen effektivt Vi upptäckte i Parkopedia Global Driver Survey 2023 att att hitta lämpliga laddningsplatser fortfarande är ett stort problem för många elbilsförare och en betydande blockerare för förare som vill satsa på el, så vi är glada över att detta senaste partnerskap hjälper oss att tillhandahålla en ytterligare förbättrad upplevelse av laddning i bilen för bilister.

När elbilsindustrin accelererar mot en hållbar framtid hjälper samarbetet mellan GO TO-U och Parkopedia till att göra det enklare och bekvämare att hitta och betala för laddning. Ytterligare uppdateringar kommer att följa när båda företagen samarbetar för att forma banan för parkering och laddning globalt.

Om Parkopedia

Parkopedia är den ledande leverantören av uppkopplade biltjänster som används av biltillverkare, organisationer och miljontals förare runt om i världen. Parkopedia hjälper förare att hitta och betala för parkering, laddning av elbilar, bränsle och vägtullar i 90 länder. Parkopedia utvecklar också mycket detaljerade parkeringskartor och motsvarande algoritmer för att hjälpa förare och självkörande fordon att navigera till en öppen parkeringsplats inomhus. 

Om GO TO-U

GO TO-U är ett banbrytande SaaS-operativsystem i framkanten av optimering av elbilsladdningsinfrastruktur. Genom att utnyttja kraften i big data och maskininlärning ger GO TO-U både förare och stationsoperatörer möjlighet att förutsäga analyser och efterfrågeoptimering, vilket ger en oöverträffad laddningsupplevelse. 

Foto: Gerd Altmann