Nyheter

Red Hat lanserar Red Hat Ansible Lightspeed med IBM watsonx Code Assistant för företagsanpassad AI-driven IT-automation

Red Hat, leverantör av lösningar med öppen källkod, meddelar nu den allmänna tillgängligheten av Red Hat Ansible Lightspeed med IBM watsonx Code Assistant, en generativ AI-tjänst som ska hjälpa företag att påskynda IT-automatisering över hela organisationer.

”Brister i skapandet av kritiska färdigheter och utbildningsinsatser bland IT-branschens ledare kommer att hindra 65% av företagen från att uppnå fullt värde från sina moln-, data- och automationsinvesteringar1,” enligt undersökningsföretaget IDC, som även belyser följande: ”Generativ AI har potentialen att revolutionera hela livscykeln för mjukvaruutveckling. IDC:s studie bland utvecklare kring deras användning av generativ AI visar att de ser stora möjligheter för det när det kommer till ökad produktivitet och automatisering av icke-kodande arbetsuppgifter. Utvecklare ser möjligheten att med DevOps-automation förbättra nyckelmätvärdena för mjukvarukvalitet genom att automatisera testning av programvara, poängsätta projektrisker och förbättra hotmodellering.” 2

Red Hat Ansible Lightspeed genererar rekommendationer på innehåll från användarmeddelanden, samt integreras med IBM watsonx Code Assistant, för att få tillgång till IBM:s basmodeller och snabbt bygga upp Ansible-innehåll. Tjänsten är skräddarsydd för Ansible och hjälper användare att överbrygga gapet mellan automatiseringsidéer och innehållsskapande för Ansible. Detta ökar inte bara IT-personalens tillgänglighet till automatisering, utan möjliggör även bästa tillvägagångssätten för innehåll och underhåll över hela verksamheten, vilket resulterar i förbättrad och mer konsekvent automation.

Ashesh Badani, Senior Vice President och Chief Product Officer, Red Hat:

– AI erbjuder en enorm möjlighet för företag att påskynda innovation. För att hjälpa våra kunder att kontextualisera AI, har Red Hat skapat två vägar för att göra det praktiskt och specifikt för deras befintliga prioriteringar: att erbjuda en grund att bygga, ställa in och underhålla AI-arbetsbelastningar och AI-genomsyrande funktioner på för våra plattformar, inklusive Ansible. Vi har redan visat vad domänspecifik AI kan göra för IT-automatisering på community-nivå. Den allmänna tillgängligheten av Ansible Lightspeed med watsonx Code Assistant har förmågan att täppa till kompetensklyftor, skapa ökad effektivitet i organisationen och frigöra företagsanpassade IT-möjligheter för att leverera ännu mer affärsvärde.

Fokuserad automation för verkliga tillämpningar

Ansible Lightspeed med watsonx Code Assistant är en skräddarsydd AI-tjänst utbildad på Ansible-Data som kombinerar kraften i förstahandserfarenhet tillsammans med teknisk innovation för att leverera rekommendationer av innehåll som är mer exakta, konsekventa och specifika för affärsbehov. Tjänsten förbättrar också etablerade arbetssätt som en naturlig förlängning av de befintliga Red Hat Ansible Automation Platform-arbetsflödena och i linje med hela produktserien av Ansible-innehållsverktyg. Som en del av prenumerationen på Ansible Automation Platform och tack vare inbyggd integration med Ansible Visual Studio Code-tillägget, behöver utvecklare och operatörer inte logga in eller ha åtkomst till en separat funktion eller tjänst för att få tillgång till möjligheterna i Ansible Lightspeed med watsonx Code Assistant.

För att skapa och redigera Ansible Playbooks och dess regelverk kan användare skriva in en enkel textuppmaning och få ett svar som översätts till YAML-kod, vilket effektiviserar roll- och playbook-skapandet. Erfarna användare kan öka produktiviteten avsevärt samtidigt som nybörjare har färre inträdeshinder för kodskapande. Detta bidrar till att utöka möjligheterna för fler medarbetare att skapa Ansible-innehåll, samtidigt som man tar itu med brister i kunskap kring automatisering i hela företaget.

Fokus på kvalitetskod

Ansible Lightspeed med watsonx Code Assistant hjälper till att översätta befintliga ämneskunskaper till mer kompatibelt automationsinnehåll i Ansible och att skala de bästa tillämpningarna över såväl arbetsgrupper som verksamheten i stort. Ansible Lightspeed med watsonx Code Assistant skannar befintligt Ansible-innehåll för att hjälpa till att standardisera och förbättra kodkvaliteten genom dess rekommendationer, samt att leva upp till rådande branschstandarder. Tjänsten hjälper också till att skydda privata data genom dataisolering, så att känslig kundinformation förblir orörd och eventuella dataläckor minimeras.

Generativ AI, öppen källkod

I linje med Red Hats värderingar för öppen källkod bygger Ansible Lightspeed med watsonx Code Assistant-upplevelsen på transparens, samarbete och valmöjligheter. Matchning av innehållskällor ger användarna insyn i de potentiella källorna – författare och licenser – som används för att träna data för kodrekommendationerna, så att bidragsgivare uppmärksammas för sitt arbete och arbetsgrupper bättre kan lita på den AI-genererade koden. Dessutom ger det skapare av upstream-innehåll valet att själva bestämma om deras arbete ska bidra till att finjustera modellen eller inte.

Tillgänglighet

Ansible Lightspeed med watsonx Code Assistant finns nu allmänt tillgänglig med ditt Ansible Automation Platform-abonnemang. Finjusteringsmöjligheter för att utbilda anpassade verksamhetsspecifika modeller kommer att finnas tillgängliga för kunder senare i år.

För mer information och för att komma igång – besök:

redhat.com/ansible-lightspeed.

1 IDC FutureScape: Worldwide IT Industry 2023 Predictions, Doc #US49563122, Oct 2022

2 IDC, Generative AI: The Path to Impact, Doc #EUR151153223, Aug 2023

3 IDC, Red Hat’s Focus on Serving Developers and Being the Platform for the AI-Everywhere Future, Doc #US50790123, Jun 2023