Nyheter

Taxi Stockholm pausar inköp av Tesla-bilar

Taxi Stockholm meddelar att de tillfälligt pausar alla nya inköp av Tesla-bilar på grund av den pågående strejken bland anställda hos elbilsföretaget. Strejken bland de anställda inleddes då Tesla inte vill teckna kollektivavtal.

– För oss på Taxi Stockholm är vikten av kollektivavtal och rättvisa anställningsvillkor viktigt. Vi har valt att pausa inköpen av Tesla-bilar för att visa vårt ställningstagande gällande kollektivavtal, säger Pernilla Samuelsson. T.f. VD på Taxi Stockholm.

Taxi Stockholm är en av Stockholms ledande taxibolag och har genom åren strävat efter att stödja hållbara och rättvisa arbetsvillkor inom transportbranschen. Genom att pausa nyinköp av Tesla-bilar under strejken, tar företaget ett aktivt ställningstagande för att främja kollektiva förhandlingar och arbeta för att upprätthålla rättvisa arbetsvillkor för alla.

Taxi Stockholm uppmanar Tesla att uppmärksamma de berörda anställdas krav och förhandla fram ett kollektivavtal för båda parters bästa.