Nyheter

Einrides autonoma fordon nu i löpande kommersiellt flöde hos GE Appliances

Einride, fraktteknikföretaget som levererar digital, elektrisk och autonom transport, kör nu autonoma transporter på heltid i samarbete med GE Appliances, ett företag inom Haier-gruppen. Samarbetet markerar en betydande milstolpe i integrationen av autonom transport i kommersiella flöden.

Autonoma transporter av varor sker nu mellan GE Appliances produktionsanläggning och lager i Selmer, Tennessee, från måndag till torsdag upp till sju gånger per dag. Den dagliga driften följer tidigare pilotprojekt som genomförts tillsammans med GE Appliances. Den första i en avgränsad miljö vid företagets huvudkontor i Appliance Park under 2021 och den andra på allmän väg i Selmer under 2022.

– Vi är mycket stolta över samarbetet med GE Appliances och hur vi tillsammans driver branschen framåt inom autonom teknologi, och visar hur den kan implementeras i kommersiella flöden. Vi ser fram emot att fortsätta befästa den autonoma teknologins nyckelroll inom transportsektorn, både tillsammans med GE Appliances och med andra partners på olika marknader, säger Henrik Green, chef för autonom teknologi på Einride.

Einrides autonoma fordon är en del av ett större projekt i Selmer, med målet att skapa ett automatiserat logistikflöde som förbättrar anställdas arbetsvillkor, ökar säkerheten och effektiviteten. Andra projektpartners är TaskWatch och Slip Robotics. AI-kameror från TaskWatch aktiverar en styrenhet för att höja och sänka lastbryggans dörrar, justera lastplattan, låsa fast Einrides autonoma fordon och meddela roboten från Slip Robotics om att fordonet är redo för lastning.

Därefter lastar och lossar roboten fordonet autonomt, vilket kan minska lastningstiderna med upp till 80 procent. Einrides nätverkspartner Ericsson tillhandahåller det privata nätverket för att säkerställa pålitlig kommunikation mellan fordon och den fjärroperatör som övervakar transporten. Tiffany Heathcott, Einrides första fjärroperatör, finns på plats i Selmer för att övervaka det autonoma fordonet.

– Vårt partnerskap med Einride är ett exempel på vår nya strategi inom robotik och automatisering. Vi går från isolerade lösningar till att skapa interoperabilitet mellan system, för att effektivisera våra fabriker och vår logistikkedja. Denna implementering i Selmer hjälper oss att minska utsläpp, låter våra anställda fokusera på rätt uppgifter, minskar trafiken i högbelastade områden och eliminerar några av de mest fysiskt krävande uppgifterna, såsom klättrande på och av gaffeltruckar samt koppling och frånkoppling av släpvagnar. Vi tror att robotik och autonom teknologi bör samverka med och för människor för att förbättra arbetet, säger Harry Chase, Senior Director, Central Materials på GE Appliances.