Nyheter

Linde Material Handling inleder samarbete med Motorbranschcollege

Linde Material Handling, en av världens ledande tillverkare av truckar och leverantör av intralogistiklösningar, inleder nu ett samarbete med Motorbranschcollege för att utveckla de fordonstekniska gymnasieutbildningarna.

Linde Material Handling har 300 servicetekniker och 20 verkstäder runtom i Sverige som servar kunderna och ger maximal tillgänglighet för truckar och lösningar. Elektrifiering och hållbarhet är två områden som är prioriterade för Linde Material Handlings servicetekniker i deras yrkesroller.

– Linde Material Handling erbjuder skräddarsydda tjänster för truckservice och underhåll – för att kundens truckar alltid ska vara tillgängliga. Vi är en komplett servicepartner som erbjuder allt från säkerhetsservice till att ansvara för kundens hela verkstadsfunktion. För att säkra kompetensförsörjningen till vårt rikstäckande nät behöver vi engagera oss i skolorna som utbildar till våra yrken. För oss är det därför självklart att engagera oss i Motorbranschcollege, säger Thomas Hasche, vd Linde Material Handling.

– Samarbetet innebär ett engagemang från Linde Material Handling i utvalda fordonstekniska gymnasieutbildningar som är certifierade Motorbranschcollege samt ett centralt engagemang från Linde Material Handling. Vi kommer att erbjuda kompetensutveckling till yrkeslärare, tillgång till våra produkter och ta plats i lokala styrgrupper för att tillsammans med andra företag, politik och fack utveckla utbildningarna på bästa sätt, säger Sandra Källebring, HR Business Partner Linde Material Handling.

Motorbranschcollege är ett initiativ mellan arbetsgivare och fack som syftar till att möta kompetensbehovet inom fordonsbranschen, ytterligare öka kvaliteten på utbildningen inom fordonsteknik och få fler ungdomar att söka till fordons- och transportprogrammet på gymnasiet.

– Vi är mycket glada över att en stor leverantör av truckar och infralogistiklösningar ansluter till samarbetet inom Motorbranschcollege för att ytterligare stärka de fordonstekniska gymnasieutbildningarna. Med Linde Material Handling har 17 företag inlett samarbete med oss för att stödja de 29 skolor som idag är certifierade Motorbranschcollege, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege.