Nyheter

ORA följer upp sin succélansering och medverkar återigen på eCarExpo

ORA har framgångsrikt och enligt plan byggt upp ett solitt nätverk runtom i Sverige med femton hängivna återförsäljare som tillsammans införskaffat över tusen nya ORA kunder under första året. 

ORA är GWM:s yngsta varumärke, grundades 2018 och tillverkar enbart elektriska bilar.

– Vi är nöjda med utvecklingen och försäljningen under vårt första år i Sverige, speciellt med tanke på rådande förutsättningar, stor konkurrens och ett utmanande konjekturläge. Hos eCarExpo i Göteborg kommer vi att visa upp våra bilar, erbjuda provkörning och tala om vikten av gedigen samt långsiktig satsning på forskning och utveckling. Att investera dessa enorma resurser i så kallad R&D för att kunna skapa säkra, snygga och miljövänliga bilar har varit en stor del av vårt vinnande koncept. Det säger Linda Ungh, marknadschef ORA Sverige.

ORA har en design som sticker ut interiört, men kanske framför allt exteriört. En färgsprakande uppvisning i design, enkelhet och säkerhet. Euro NCAP har tilldelat ORA ”Best-in-class” i kategorien ”Small Family Cars”. ORA tog hem högsta poäng under 2022 och tilldelas 5-stjärnor vilket är ett högt betyg i dubbel bemärkelse.

Den globala biltillverkaren GWM med den helelektriska bilmodellen ORA har uppnått ett fantastiskt 5-stjärnigt resultat med sin första lanseringsmodell, ORA 300 PRO, i en av Europas mest stränga miljöprestandatester. Green NCAP, som genomför testerna, mäter fordon genom tre viktiga index: ren luft, energieffektivitet och växthusgas.

ORA 300 PRO fick 10/10, 9,5/10 respektive 9,8/10. Detta betyder att ORA 300 PRO uppnådde en totalpoäng på 97% vilket gjorde att den kunde klara testerna galant och plocka hem det 5-stjärniga Green-betyget.

Framförallt rapporterade ORA 300 PRO en effekt från nät till batteri på imponerande 93,2 % vid laddning på 11 kW – en av de högsta registrerade effektivitetspoängen som någonsin dokumenterats av Green NCAP.

Lanseringsmodellen ORA 300 PRO har plats för 5 personer, ett rymligt baksäte, hög standardutrustning redan i sitt grundutförande och fylld med massor av enkla, smarta funktioner.

Välkommen till monter B05:40 hos eCarExpo, hos Svenska Mässan i Göteborg den 1 till 3 december.