Nyheter

Jan Christen Danielsen tillträder rollen som SALTO Systems Sales Manager Nordic

Jan Christen Danielsen startade sin resa hos SALTO Systems våren 2018 som Key Account Manager. Bara ett halvt år senare blev han befordrad till försäljningschef för SALTO Systems i Norge. Det har gått 5 år sedan dess, och nu går han vidare till nya utmaningar som försäljningschef för hela Norden.

Imponerande tillväxt i Norge

Sedan Danielsen började som försäljningschef i Norge har SALTO haft en imponerande tillväxt. Danielsen och hans kollegor i Norge omsatte 62 miljoner norska kronor under 2019. Förra året, 2022, kunde företaget fira en omsättning på otroliga 102 miljoner norska kronor i Norge.

– Att uppnå en sådan omsättning och ett sådant resultat på en hårt pressad marknad bekräftar att jag har duktiga kollegor och produkter som marknaden uppfattar som användbara, säger Jan Christen Danielsen.

Stärker det nordiska samarbetet

Det finns flera anledningar till att Jan Christen Danielsen går in i rollen som Sales Manager Nordic.

Managing Director Nordic, Jesper Buch, som är baserad i Danmark, har tidigare hanterat några av de uppgifter som Jan Christen Danielsen nu tar sig an.

– Vi har sett en generell tillväxt av de traditionella SALTO-produkterna i hela Norden. Samtidigt har vi förvärvat flera företag som har tillfört ett antal nya produkter och lösningar. All denna nya kunskap och alla dessa nya möjligheter behöver samlas och centraliseras. Det gör det nödvändigt att ha några övergripande funktioner i vår strävan att stärka vårt samarbete i Norden och Baltikum, säger Jesper Buch.

– Det faktum att många av våra kunder är verksamma i flera nordiska länder gör det också viktigt för oss att ha en funktion som arbetar över gränserna, tillägger han.

Stor region

Danielsens nya position som försäljningschef i Norden och Baltikum innebär att han nu kommer att ansvara för försäljningen av samma produkter som tidigare, men inom ett mycket större geografiskt område.

Norden är SALTO Systems fjärde största region sett till omsättning. Enbart Norge och Danmark är tillverkarens sjunde och nionde största nationer.

– Jag ser fram emot att komma igång. SALTO har mycket kompetenta och engagerade medarbetare i de nordiska och baltiska länderna. Varje nation är bra för sig, och en del av mitt jobb kommer vara att underlätta synergier genom samarbete och kunskapsdelning över nationsgränserna. Ett exempel kan vara att förbereda och införa gemensamma processer. Vi ska helt enkelt skapa en gemensam försäljningsstrategi för de nordiska och baltiska länderna, säger Danielsen.

– Samtidigt är det viktigt för mig att understryka att vi naturligtvis kommer att ta hänsyn till lokala förhållanden. Jag är fullt medveten om att marknaderna i de olika länderna kan skilja sig mycket från varandra, tillägger han.

Tills en ny försäljningschef finns på plats i Norge kommer Danielsen och Kjetil Lundberg, Country Manager Norge, att dela på ansvaret för att se till att inget faller mellan stolarna under tiden.