Nyheter

Siemens Mobility öppnar toppmodern servicedepå för lok i Hallsberg

Officiell invigning av den nya anläggningen igår den 22 november. Den nya servicedepån är en del av Siemens Mobilitys expansion av sitt serviceerbjudande för moderna lok i Sverige. Anläggningen i Hallsberg är strategiskt placerad längs TEN-T-korridoren.

Nu har man officiellt invigt sin första servicedepå för moderna lok, inklusive Siemens Mobilitys Vectron-lok, i Sverige.

Depån ligger i Hallsberg, en av landets mest välrenommerade järnvägsknutpunkter. Servicedepån är utrustad med avancerade digitala verktyg och system som snabbt och effektivt kan utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. För aktörer som opererar över landsgränserna är anläggningen i Hallsberg strategiskt placerad längs TEN-T-korridoren.

– Hög tillgänglighet av rullande materiel är en förutsättning för framgång för järnvägsoperatörer och en av de viktigaste förutsättningarna för att möta de ökande kraven på hållbar godstrafik. Den nya anläggningen ökar vår kapacitet och breddar våra förebyggande och avhjälpande underhållstjänster, vilket säkerställer upp till 100 procents tillgänglighet för loken. Vi siktar på att bli en ledande aktör på marknaden för service av moderna lok, och det här är ett viktigt steg i den riktningen, säger Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB.

Moderna järnvägsdepåer är högspecialiserade inspektions- och underhållsanläggningar som är utformade för att klara de stränga krav som ställs av järnvägsoperatörer. Hallsberg-depån har utvecklats på uppdrag av Siemens Mobility AB i samarbete med Train Alliance, ett företag specialiserat på design och konstruktion av anläggningar för underhåll av tåg- och järnvägsinfrastruktur.

Hallsberg är en av Sveriges mest välrenommerade järnvägsknutpunkter och dess strategiska läge, som erbjuder enkel tillgång till Sveriges centrala järnvägsnät, gör det till ett idealiskt val för en servicedepå.

Invigningen av den nya anläggningen ägde rum den 22 november med representanter från Hallsbergs kommun, Siemens Mobilitys kunder och partners på plats.