Nyheter

STILL öppnar den första produktionslinjen för bränslecellssystem vid fabriken i Hamburg

De första bränslecellssystemen som har producerats i Hamburg rullar idag av produktionslinjen. I en festlig ceremoni öppnade intralogistikexperten STILL officiellt Hamburgs första produktionslinje för 24-volts bränslecellssystem. Detta gör STILL till den första originalutrustningstillverkaren i Europa som erbjuder sitt eget bränslecellssystem – ett banbrytande steg för intralogistikbranschen och för Hamburg som ett centrum för innovation.

Tillsammans med senatorn för Ekonomi och Innovation av Free and Hanseatic City of Hamburg, Dr. Melanie Leonhard, samt professor Dr. Klaus Bonhoff, chef för avdelningen för policyfrågor vid Federal Ministry for Digital and Transport Affairs (BMDV), tryckte Dr. Florian Heydenreich, Executive Vice President Sales & Service STILL EMEA, på startknappen och officiellt öppnade produktionsanläggningen för 24-volts bränslecellssystem vid STILL-fabriken i Hamburg.

Högpresterande bränslecellssystem för lagertruckar kommer att serieproduceras här i framtiden – från tillverkning av enskilda komponenter i mekatronikcentret till produktionen av bränslecellssystemen på produktionslinjen och den slutliga kvalitetskontrollen på en specialdesignad testbänk. Särskild uppmärksamhet ägnas åt den komplexa testprocessen för att säkerställa att systemet fungerar korrekt, tål maximalt tryck och att inga gaser kan läcka ut.

STILL har varit involverat i olika projekt och initiativ för att utveckla vätgasteknik under många år och har skaffat sig omfattande erfarenhet och expertis inom produktion och användning av bränslecellssystem.

Genom lanseringen av sin egen produktionslinje är företaget nu kapabelt att erbjuda de första 24-volts lagertruckarna som bränslecellsversioner direkt från fabriken.

Holistisk systemintegration:

STILL samarbetar med infrastrukturpartners

För att göra användningen av vätgasdrivna industrilastbilar verklighet för STILLs kunder och för att tillhandahålla omfattande rådgivning om bränslecellsteknik samarbetar STILL med olika experter inom vätgasprojekt, inklusive Hydrogentle. Det Hamburg-baserade ingenjörsföretaget är specialiserat på planering, design och genomförande av gröna vätgasprojekt. STILL-kunder får därför allt från en enda källa – från högkvalitativa industritruckar inklusive bränslecellssystem till rådgivning, planering, service och hela vätgasinfrastrukturen.

För att ge kunder med små fordonsflottor tillgång till bränslecellsteknik kommer STILL också att erbjuda en mobil vätgastankstation för tankning av vätgas och bränslecellsdrivna fordon som en hyreslösning från första kvartalet 2024. Detta ger kunderna möjlighet att testa bränslecellsteknik i cirka fyra veckor utan begränsningar och i verkliga driftsscenarier. Kunderna kommer även att dra nytta av en komplett lösning: bränslecellsfordon med motsvarande tankningssystem, inklusive godkännande och installation.

Utöka portföljen och produktionskapaciteten

STILL fortsätter också att investera i utbyggnaden av vätgasteknik inom intralogistik. Å ena sidan pågår redan arbetet med utvecklingen av ett 48-volts bränslecellssystem, som också kommer att tillverkas vid fabriken i Hamburg i framtiden. Å andra sidan planerar STILL att utöka sin produktionskapacitet under de närmaste åren. Den befintliga produktionslinjen är redan utformad för detta ändamål.