Nyheter

Banbrytande schaktarmodell för Zeppelin Sverige AB

Caterpillar introducerar stolt sitt senaste tillskott i sitt sortiment av bandschaktare, CAT D10 Next Generation. Med hög grundfunktion och en ledande hyttkomfort är det här den bästa D10:an hitills, enligt Zeppelin Minings produktchef Torbjörn Ferm.

CAT D10 Next Generation är verkligen revolutionerande. Den är en perfekt kombination av kraft, kapacitet och avancerade funktioner som kommer att göra arbetet både enklare och mer effektivt för användarna.

Modellen Cat D10 har funnits i fem decennier. Den har varit enormt populär bland användare världen över för sin driftsäkerhet, kapacitet och kraft. Den senaste versionen Cat D10T2, kom 2014.

– Under åren har Cat D10 regelbundet uppgraderats och optimerats. Den här gången har fokus främst varit den sköna förarhytten och tillgången till produktivitetshöjande teknologi, berättar Torbjörn Ferm.

Produktfunktioner

Nya Cat D10 har stöd för teknologier som förenklar arbetet och ökar produktiviteten.

Dubbel tilt

Automated Blade Assist

Auto Carry™

Cat Grade Control 3D

Automatisk Ripper Control

Den här senaste innovationen bekräftar företagets engagemang för att erbjuda produkter av högsta kvalitet som uppfyller och överträffar kundernas förväntningar. Den nya Cat D10 har både högre effektivitet och lägre servicekostander, samt drivs av en stark EU steg V-motor.

Förberedd för renovering

Som ett led i Caterpillars hållbarhetsarbete har Cat D10 konstruerats för att anpassas för renovering. Huvudkomponenterna inklusive ramen och drivlinan, är utformade för att byggas om med nya, renoverade eller begagnade delar och komponenter. Det gör att maskinen mycket kostnadseffektivt kan få ett extra liv.

Finns i Sverige 2024

– Cat D10 är en intressant maskin för användare inom gruvindustri och entreprenad. Den första svenska maskinen är såld och kommer till Sverige våren 2024, avslutar Torbjörn Ferm.

Läs hela artikeln i den nya digitala utgåvan av Position här: 

POSITION #2 2023 (mediapaper.se)