Nyheter

Fordonsjuristen startar sektion för husbilar och husvagnar

Det finns ett stort behov av juridisk hjälp vilket Fordonsjuristens undersökning visar som genomfördes i september. Nu laddar man om och startar en separat sektion för att ta hand om alla frågor som berör avtalsrätt, leveransvillkor, nya Konsumentköplagen, återförsäljaravtal etcetera.

– Ulf Stefansson och jag har arbetat mycket med de här frågorna och är vana vid Allmänna Reklamationsnämnden i de 13 respektive 20 år vi suttit i nämnden som ledamöter, säger Bo Ericsson på Fordonsjuristen och fortsätter: 

– Ulf och jag lämnande branschorganisationen SFVF under hösten eftersom styrelsen för SFVF/Svenska Fordonsbranschen främst består av VD för de olika verkstadskedjorna (Mekonomen, Autoexperten, Bosch Car Service m.fl.). Detta medför att det inte går att företräda medlemmen på ett opartiskt sätt när föreningens huvudmän i form av leverantörer styr.

På liknande sätt är Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) uppbyggt, där styrelsen består av en tillverkare, importörer, generalagenter och endast en återförsäljarrepresentant. Nu är handlaren tagen lite som gisslan och ingen kommer försvara medlemmen opartiskt gentemot dess leverantör, vilket är unikt inom branschen både i Sverige och inom EU.

I sektionen kommer det finnas gedigen kunskap om teknik, juridik och husbil/husvagnsbranschen för att belysa alla viktiga frågor.

– Vi anser att många av de frågor som en traditionell branschorganisation driver görs bättre av fristående aktörer, där du som företagare själv får avgöra om du behöver införskaffa hjälp eller inte.

– Fordonsjuristens mål är att rådgöra, utbilda och informera er verkstad samt husbils- och husvagnshandel om era rättigheter och skyldigheter, avslutar Bo Ericsso

Foto: Siggy Nowak