Nyheter

Ny HR-direktör på Green Cargo

Anne Charlotte Billing blir ny HR-direktör på Green Cargo AB. Hon har lång erfarenhet som HR-direktör från flera branscher, som till exempel logistik- samt läkemedels- och resebranschen. För närvarande har Anne Charlotte ett eget konsultbolag och kommer dessförinnan närmast från en roll som HR-direktör på logistikbolaget Frigoscandia.

Anne Charlotte tillträder sin tjänst på Green Cargo den 1 december.

– Jag är mycket glad över att vi har rekryterat Anne Charlotte till Green Cargo. Hon är en senior ledare med lång och bred erfarenhet samt stor vana av att driva förändringar. Hennes gedigna bakgrund kommer att vara ett viktigt komplement i vår resa framåt, säger Henrik Dahlin, vd Green Cargo.

Anne Charlotte beskriver att hon lockas av det viktiga uppdrag som hela transportbranschen har för samhället i stort och ser fram emot att ta sig an uppdraget som HR-direktör för Green Cargo.

– Min vana trogen byter jag bransch igen, men även om jag ödmjukt går in i rollen är jag övertygad om att det finns många kompetenta medarbetare och chefer som kan HR, arbetsmiljö, arbetsrätt, lön och inte minst utbildning och vi ska dra nytta av det. Hela Sverige och näringslivet behöver konkurrenskraftiga tjänster inom transport och Green Cargo har många medarbetare som har hög kompetens. Jag ser fram emot att kunna bidra med min erfarenhet från digitalisering och näringslivet, medarbetarengagemang och att leda i förändring, säger Anne Charlotte Billing.