Nyheter

BMW premiärvisar eldriven MC på eCarExpo i Göteborg

Helt nya BMW CE02 får nordisk premiär på eCarExpo i helgen. CE 02 beskrivs som en ny typ av elektrisk 2-hjuling – mellan MC och scooter – och kan fås antingen som lätt MC eller moped.

När trafiken i städerna elektrifieras blir det också utrymme för nya typer av elfordon – inte minst 2-hjulingar. BMW:s nya CE 02 placerar sig mellan scooter och MC när det gäller design och är byggd för att både vara praktisk och rolig att köra.

CE 02 kommer i två utföranden: Som EU-moped med en effekt på 5 hk (4 kW) får den köras på AM eller B-körkort och har och en toppfart på 45 km tim. Som lätt MC är effekten 15 hk (11 kw) och toppfarten 90 km/tim. 0 – 50 går på 3 sekunder och räckvidden är ca 9 mil.

– Trafiksituationen i våra städer håller på att förändras helt, säger Anna Fägersten som är marknadschef på eLife Nordic AB som arrangerar eCarExpo.

– Eldrivna motorcyklar och mopeder blir en självklar lösning som gör större delar av städerna tillgängliga för fler.

BMW CE 02 kommer att premiärvisas i Hall B på eCarExpo, på Svenska Mässan i Göteborg, fredag den 1 december kl 11:40

eCarExpo är Europas största elbilsmässa. På Göteborgsupplagan den 1–3 december visas både elbilar, solenergi och laddlösningar. Dussintals elbilar finns för provkörning och 27 seminarier kommer att avhållas.

Se hela programmet här: