Nyheter

Nu finns distributionslastbilen DAF XD i European Truck Simulator 2

DAF Trucks och SCS Software har lagt till nya generationens distributionslastbil DAF XD till ETS2 (Euro Truck Simulator 2). Den här distributionslastbilen, som har fått utmärkelsen ”International Truck of the Year 2023”, är den första distributionslastbilen någonsin att dyka upp i det enormt populära datorspelet.

Den senaste nya generationens DAF XD, som introducerades förra året på IAA, har satt en ny standard inom segmentet för regional och nationell distribution. XD är i en klass för sig när det gäller effektivitet, säkerhet och förarkomfort.

Enastående synlighet

Spelare kan uppleva den förstklassiga säkerheten hos XD virtuellt i datorspelet. Den stora vindrutan och de stora sidorutorna med ultralåga bältlinjer i kombination med det låga hyttläget och fönstret med trottoarvy (tillval) ger oöverträffad direkt sikt. Det unika DAF Corner View och DAF Digital Vision System används – även i spelet – för optimal indirekt sikt.

European Truck Simulator 2

– Jag är glad över att kunna utöka vårt samarbete med DAF Trucks genom att introducera DAF XD i Euro Truck Simulator 2. Lanseringen av DAF XD i vår spelvärld är en viktig milstolpe i vårt uppdrag att göra varje resa både härlig och verklighetstrogen”, säger Pavel Šebor, vd för SCS Software., Euro Truck Simulator är tillgängligt i Steam-butiken.

Virtuell DAF-upplevelse

– Vi ser fram emot att se DAF XD med DAF Digital Vision System i Euro Truck Simulator 2 – så att flera tusentals spelare kan få uppleva de många unika kvaliteterna hos vår prisbelönta distributionslastbil, säger Rik van Aken, Director Marketing på DAF Trucks.