Nyheter

Proofpoint utser Sumit Dhawan till ny vd

Proofpoint, Inc., ett ledande företag inom cybersäkerhet och regelefterlevnad, meddelar att Sumit Dhawan utses till verkställande direktör med omedelbar verkan. Rémi Thomas, Proofpoints finanschef, som har fungerat som interim-vd sedan den 25 oktober, kommer att fortsätta som företagets CFO.

– Proofpoints styrelse kunde inte vara mer entusiastisk över Sumit Dhawan när han ansluter sig till Proofpoint för att leda boalget i en ny tillväxtfas, säger Seth Boro, managing partner på Thoma Bravo.

– Sumit Dhawan tar med sig en värdefull erfarenhet och expertis när det gäller att bygga branschledande mjukvarubolag. Vi är övertygade om att hans kundcentrerade passion och långa erfarenhet kommer att fortsätta föra Proofpoints roll framåt genom att tillhandahålla människocentrerade cybersäkerhetslösningar som adresserar några av de mest utmanande riskerna som organisationer står inför idag.

Sumit Dhawan är en respekterad och erfaren teknikledare med en stark meritlista när det kommer till att bygga marknadsledande företag. I sin senaste roll som vd för VMware var Sumit Dhawan ansvarig för att bland annat leda företagets globala försäljning, branschlösningar, marknadsföring och kommunikation.

Innan dess var han vd för Instart, ett cybersäkerhetsföretag som levererar innovationer inom tjänster för webbapplikationssäkerhet. Han har haft höga chefs- och generella ledarpositioner både på VMware och Citrix.

– Genom åren har Proofpoint byggt upp ett enastående varumärke och är betrodda av några av världens ledande organisationer som deras valda cybersäkerhetspartner, fortsätter Sumit Dhawan. Jag är hedrad över att bli del av en ledare inom cybersäkerhetsinnovation och att driva dess fortsatta och oföränderliga åtagande att hjälpa organisationer över hela världen att skydda människor och försvara data.

Proofpoint meddelade nyligen att man har ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva Tessian, en ledare inom användningen av avancerad AI för att automatiskt upptäcka och skydda mot både oavsiktlig dataförlust och växande hot via e-post. Tessians molnbaserade, API-aktiverade lösning för inkommande och utgående e-postsäkerhet kommer att utöka Proofpoints prisbelönta erbjudande för att hantera den mest frekventa formen av dataförlust, inklusive felaktig e-post och dataläckage.