Nyheter

Betonggrunden: Med personal som stark grund

ANNONS

På bara tio år har Betonggrunden i Vårgårda utvecklats från ett enmansföretag till en marknadsledande aktör som sysselsätter 57 medarbetare. Företaget erbjuder helhetslösningar inom betonggrunder. Projekten sträcker sig från industribyggnader till brokonstruktioner. Frågar man företagets ägare och grundare, David Ghazi, vad nyckeln till framgång är, är svaret enkelt; en kompetent och pålitlig personalstyrka.

David Ghazi har en gedigen bakgrund inom betongbranschen. 2012 bildade han företaget Betonggrunden, som utgår från Vårgårda. Han började ensam och hade blygsamma ambitioner. Tanken från början var att han skulle ha högst fyra anställda. Ödet hade dock andra planer. Idag är Betonggrunden och med hjälp av BAM AB en stark aktör på marknaden med totalt 57 anställda. Kompetensen inom företaget är bred.

– Vi erbjuder helhetslösningar inom betonggrunder. Vår kompetens sträcker sig från att lägga grunden för industribyggnader till bostadsprojekt, brokonstruktioner och bemanning berättar David.

Med personalen som stark grund

När vi frågar David vad nyckeln till företagets framgångar är, tvekar han inte:

– Det är personalen. De är hjärtat av företaget. Vi har satsat på en kompetent och pålitlig personalstyrka.

Kompetensen i företaget handlar inte bara om det praktiska arbetet med betongen, utan även om att rätt personer har nyckelroller i företaget.

– Oskar Bergqvist kom in 2019 som kalkylator och produktionschef och har varit en central figur i företagets tillväxt. Johan Bohlin, kalkylator och Anders Bohlin Platschef började 2020. 2021 började Malin Bergström, som är vår ekonomichef, och Emil Eriksson, som är arbetsledare började 2022. Tillsammans har vi skapat en stark och välorganiserad organisation, berättar David.

Samtidigt som Betonggrunden har starka ledare, framhäver David att man har en platt organisationsstruktur, där alla har samma arbetskläder och bidrar till att skapa en god sammanhållning. Personalens säkerhet och trivsel är en självklarhet och prioritet på Betonggrunden.

– Vi har satsat på ergonomi, smarta lösningar och högkvalitativa verktyg. Det är investeringar i personalens välbefinnande och effektivitet, vilket resulterar i kostnadseffektiva projekt, säger David.

Stora projekt

Betonggrunden har utvecklats från en liten aktör till en betydande entreprenadfirma inom betongbranschen. Företaget har jobbat på många stora projekt. Man gjuter bland annat 6000 m2 betonggolv i etapper för Perssons Trätekniks nya takstolsfabrik. Företaget har även tilldelats tredje etappen av bostadsprojektet Landeriet i Kviberg, där men tar hand om allt från bottenplattan till balkonger och trappor i en fem våningar hög byggnad. Betonggrunden har utökat sin verksamhet till att omfatta kommersiella projekt, exempelvis i form av deltagandet i ett broprojekt i Karlstad. Utveckling har varit en viktig del av verksamheten från början.

– Trots utmaningarna som den nuvarande marknadssituationen utgör, är vi villiga att ta projekt i hela Sverige och är öppna för att utforska nya tekniker och hållbarhetsinitiativ för att fortsätta vara innovativa och konkurrenskraftiga, avslutar David.