Nyheter

Nu kommer nästa generation Nissan Interstar

Nästa generation Nissan Interstar kommer att introduceras med både helt eldrivna versioner – Interstar-e – och dieseldrivna versioner. EV-versionerna har en räckvidd på upp till 460 km och möjlighet till snabbladdning som ger upp till 252 km räckvidd på endast 30 minuter. Dessutom en dragvikt på 2 500 kg. Med ett brett utbud av olika karossvarianter är Interstar-e den perfekta affärspartnern. Dieselversionen erbjuder en 9-växlad automatlåda och klassledande bränsleförbrukning.

Nästa generation av transportbilen Nissan Interstar är både större och mer flexibel än föregående generation, då den mer kan anpassas efter den individuella kundens behov. Det är den första stora transportbilen från Nissan som erbjuds som helt eldriven.

Den perfekta arbetspartnern

Skräddarsydd för att möta olika och specifika behov i många former och storlekar – nya Nissan Interstar är effektiv, har stor lastkapacitet och ger hög komfort för användaren. Designen lutar mot det vi känner till från större lastbilar med en iögonfallande, självsäker front.

Interstar har Nissans standardgaranti på transportbilar, 5 år / 160 000 km.

På EV-versionerna – Interstar-e – omfattas batteriet av 8 år / 160 000 km garanti gällande kapaciteten.

Nästa generation Interstar kommer ut på marknaden med ett brett utbud av fabriksbyggda specialversioner. Som exempel kan nämnas Tippflak, flak med fällbara sidolämmar och skåp, vilket säkerställer en stor flexibilitet. Oavsett om behovet är hög dragvikt, körning långa sträckor, möjlighet till flera passagerare eller tung last, kan nya Nissan Interstar tillgodose det.

Bättre arbetsmiljö

Nya Interstar-e, som är Nissans första helt eldrivna stora transportbil, säkerställer hållbar körning utan att kompromissa med prestanda. Batteriet på 87 kWh ger en räckvidd på upp till 460 km och klarar snabb D/C-laddning på 130 kW. Snabbladdningen ger upp till 252 km på endast 30 minuter. Tillgängligt är även ett 40 kWh-batteri med en D/C-laddning om 50kW och A/C-laddning från 10-100 % på under fyra timmar.

I samband med körning i städer uppfyller Interstar-e alla utsläpps- bestämmelser och är därmed laglig i miljözoner.

Både diesel- och EV-versionerna är klassledande gällande aerodynamik, med 20 % minskning av bilens luftmotstånd (CW-värde). Den nya generationen Interstar har 40 mm bredare sidodörrar och 100 mm längre lastutrymme. Lastkapaciteten är upp till 1,6 ton i EV-versionen och upp till 1,9 ton i dieselversionen. Både EV- och dieselversionerna har en max. dragvikt på 2 500 kg.

Interiören i nästa generations Nissan Interstar har uppgraderats. Bland annat med en ny slitstark klädsel på de eluppvärmda sätena, en eluppvärmd vindruta samt förbättrade köregenskaper som bland annat har minskat vändradien med 1,5 meter jämfört med den tidigare versionen.

Säkerhet på vägen innebär säkerhet på jobbet

Precis som med Nissans övriga modellprogram är säkerheten av största vikt i nya Interstar. Ett brett utbud av säkerhetsteknologier är standard, som autobroms fram, trötthetsvarningssystem och däcktrycksövervakning. Trailer Sway Assist vid körning med släp är också standard.

Den helt nya ”1-box” bromssystem ser till att bromskraften alltid är optimerad oavsett hur tungt lastad bilen är. Dessutom har Interstars reaktionstid för nödbromsning halverats jämfört med tidigare generationer.

Ytterligare information för den svenska marknaden som priser och leverans kommer under våren/sommaren 2024.