Nyheter

EB Road Cargo expanderar och utser branscherfarne Ola Kellertz till ny Verkställande Direktör

Ola Kellertz har 15 års internationell erfarenhet inom Supply Chain, med arbete både i Europa och i Sydamerika. Han har även lång erfarenhet av styrelsearbete från olika branscher. Ola har en magisterexamen i företagsekonomi från Växjö Universitet med inriktning mot logistik och kommer närmast från en befattning som fabrikschef för Barilla/Wasa i Filipstad.

Han har tidigare haft befattningar bland annat som Key Account Manager på DHL och Logistics Manager Northern & Central Europe på Barilla.

EB Road Cargo Holding AB är moderbolag till EB Road Cargo Logistik AB samt EB Road Cargo Sweden AB och Ola blir koncernchef samt VD i respektive åkeribolag. Koncernen har haft en stark omsättnings- och lönsamhetsutveckling under senare år och investerar kraftfullt i nya miljöanpassade fordon och kundservice.

– Konkurrensen om VD-platsen var stor men styrelsens val föll på Ola med hänvisning till hans gedigna erfarenheter, ledaregenskaper och resultatorientering, säger Sten Forseke, Ordförande i EB Road Cargo.

Ola Kellertz tillträder 1:a mars 2024 som VD och koncernchef i EB Road Cargo-koncernen. Ola ersätter Jörgen Magnusson, en mycket uppskattad kollega och VD, som efter flera år av förtjänstfullt arbete har valt att gå i pension.

– Som DHL-veteran känner jag Ola väl och det är med stor tillförsikt jag och Styrelsen hälsar Ola välkommen till Bolaget, säger Per Norden, Styrelsemedlem i EB Road Cargo.