Nyheter

Consid vinner avtal för över en halv miljard med fyra myndigheter

It- och kommunikationsföretaget Consid tecknade i slutet av februari ett större avtal med flera svenska myndigheter. Avtalet gäller leverans av it-konsulttjänster till Läkemedelsverket, Sveriges geologiska undersökning (SGU), Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) och Livsmedelsverket.

Consid är ett av fyra företag som ska leverera it-konsulttjänster till de fyra myndigheterna. Upphandlingen skedde gemensamt med myndigheterna och har ett totalt värde på 610 miljoner kronor.

– Att Consid har fått förtroendet att leverera it-konsulttjänster till fyra betydande myndigheter är en stor ära för oss. Uppdraget, värt 610 miljoner kronor, visar på det förtroende som myndigheterna har för vår förmåga att bidra med värde genom säker och tillförlitlig IT-infrastruktur, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Consid levererar it- och kommunikationstjänster till både offentlig- och privat sektor. Kundbasen består av hälften inom det offentliga och hälften det privata. Under de första månaderna 2024 har avtal tecknats med bland annat Riksbanken, MSB och Socialstyrelsen.

Dessutom finns avtal och samarbeten med flera kommuner, myndigheter och lärosäten i såväl Sverige som utlandet. Detta har starkt bidragit till att företaget år efter år presenterat tillväxtsiffror på 30 procent. Det ekonomiska läget till trots stängde Consid böckerna för 2023 med ännu en ny rekordnotering med omsättning på över 2,6 miljarder kronor.

Ramavtalet med de fyra myndigheterna sträcker sig över fyra år och gäller för samtliga parter.

Allt som allt handlar det om fyra områden:

Verksamheternas it-behov (verksamhetsanalys, verksamhetsutveckling, kravhantering, kravanalys, användbarhet, tillgänglighetsanpassning, grafisk formgivning, metodstöd, modelleringsledning, webbdesign, it-tekniker, it-uppdragsledare, supporttekniker, AV-tekniker)

Ledning av it-projekt (projektledare, förvaltningsledare)

It-säkerhet (analytiker, tekniker, strateger)

Arkitektur och utveckling (lösningsarkitekt, enterprisearkitekt, infrastrukturarkitekt, mjukvaruarkitekt, systemutveckling, systemintegration, systemförvaltning, databasdesign, konfigurationshantering, test, testledning, webbutveckling, systemutveckling (GIS)

– Avtalet visar på den breda kompetensbas som Consid besitter. Det handlar om fyra kärnområden, men i det ett 30-tal roller där vår sakkunskap kommer väl till pass, säger Simon Georgsson, Head of Bid Management på Consid.

På bilden: Peter Hellgren, vd på Consid.