Nyheter

Evidens nya AI-datorportfölj – den ultimata lösningen för att låsa upp AI:s fulla potential

Eviden, Atos Groups verksamhet som är ledande inom avancerad datoranvändning lanserar nu sin nya produktlinje ”BullSequana AI.” Detta kompletta kompletta erbjudande inkluderar fem nya AI-serverserier optimerade för AI-arbetsbelastningar och är designade för att tillgodose en mängd olika AI-behov.

Detta inkluderar slutledning av AI-modeller vid kanten, finjustering av befintliga modeller i företagsdatacenter eller utbildning av grundmodeller med AI-superdatorer. Varje modell erbjuder olika nivåer av prestanda, skalbarhet och flexibilitet, och kan väljas baserat på varje specifikt användningsfall, budget och affärsstorlek.

Det här erbjudandet utnyttjar användningsfokuserad AI-mjukvara, inklusive Evidens Computer Vision VISuite och globala AI-tjänster (specialiserade konsulttjänster, distribution, orkestrering, industrialiseringstjänster och support) som tillhandahålls av Evidens globala dataforskarteam för att hjälpa kunder att hantera specifika industriutmaningar.

BullSequana AI-produktlinjen kommer också att erbjuda NVIDIA AI Enterprise, en heltäckande molnbaserad mjukvaruplattform som accelererar datavetenskapspipelines och effektiviserar utvecklingen och driftsättningen av produktionsgradiga copiloter och andra generativa AI-applikationer.

BullSequana AI 1200H flaggskeppsprodukt

Som en del av detta nya sortiment presenterar Eviden sin flaggskeppsprodukt: BullSequana AI 1200H, som kombinerar banbrytande teknologier inom AI-acceleration och högdensitetsberäkningar med specialiserade konsulttjänster och är utformad för att stödja företag att nå sina mål mer energieffektivt .

Den första kunden för detta nya erbjudande är GENCI (Grand Equipment National de Calcul Intensif) och CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) i Frankrike som har valt BullSequana AI 1200H med 1456 NVIDIA H100 GPU:er för att utöka kapaciteten hos deras Jean Zay superdator , vilket ökar dess maximala beräkningskraft från 36,85 till 125,9 Pflop/s. Drivs av CNRS IDRIS (Institut de développement et de ressources en informatique scientifique), kommer det att vara fullt tillgängligt för användare tidigt i sommar för att svara på en hög efterfrågan på generativ AI.

BullSequana AI 1200H är en superdator av företagskvalitet speciellt designad för användningsfall som kräver hög beräkningskraft för träning, finjustering och körning av slutledning av stora språkmodeller (LLM) och för den komplexa systemmodellering som krävs av så många industrier och applikationer idag .

Dessa applikationer kräver en avsevärd mängd datorkraft på grund av deras stora kapacitet för djupinlärningsuppgifter med många olika parametrar och komplex arkitektur. Genom att utnyttja banbrytande hårdvaru- och mjukvaruteknologier tillhandahåller Eviden mycket optimerade lösningar anpassade för att möta varje kunds specifika behov. Dess team av experter tillhandahåller den högsta servicenivån och arbetar nära sina kunder för att säkerställa att de har det stöd och den vägledning de behöver för att lyckas.

Klassens bästa energieffektivitet och densitet

Detta erbjudande, speciellt designat för AI, är bland de mest energieffektiva och täta lösningarna som finns på marknaden. På grund av Evidens patenterade Direct Liquid Cooling-teknik (DLC) är Eviden BullSequana AI-superdatorer minst 3 gånger tätare än alla traditionella luftkylda system, och ytterligare värme kan omvandlas till energi för att värma upp närliggande byggnader.

Denna lösning är byggd och producerad vid Evidens fabrik i Angers, Frankrike, vilket gör det möjligt för företag att uppfylla sina datasuveränitets- och säkerhetsmål.

AI-driven

Eviden samarbetar med NVIDIA för att integrera några av de mest kraftfulla komponenterna i sin produktportfölj i detta nya erbjudande, inklusive NVIDIA GH200 Grace Hopper Superchips. I kombination med Evidens Smart Energy and Management Suite, detta nya erbjudandet är väl positionerat för att påskynda företags AI-antagande och hjälpa dem att utnyttja kraften i AI. Framöver planerar Eviden att integrera NVIDIA GB200 Grace Blackwell Superchips.

Dr. Cédric Bourrasset, chef för Quantum & AI Computing, Eviden, Atos:

– AI är en transformerande kraft som kan revolutionera företag över branscher och sektorer genom att öka produktiviteten och påskynda innovationen. Men att utveckla AI-applikationer kräver en hel del expertis, hög datorkraft och energi för att designa, träna och köra AI-modeller. Detta gäller särskilt för grundmodeller. Med Evidens nya erbjudande kommer kunder som kräver tillförlitlighet, skalbarhet och mångsidighet för att ligga steget före innovation ha maximerad acceleration och rätt expertis inom AI för att göra det möjligt för dem att förverkliga sina idéer och innovationer.

– Evidens helhetslösning, som utnyttjar sin expertis med de mest välkända franska och världsomspännande AI-dataforskningscentren, erbjuder den mest kompletta AI-datorplattformen för att hjälpa kunder att påskynda tiden till AI-operation och industrialisering av innovativa applikationer inom områden från hälsovård, nya energier, materialdesign till laglig eller massdistribution, säger Stephane Requana, CTO, GENCI.

– Generativ AI förändrar varje bransch, och dess utveckling kräver expertis och tillräckliga AI-beräkningsresurser, säger Serge Palaric, vicepresident för allianser och EMEA OEMs på NVIDIA. Drivs av NVIDIA race Hopper-plattformen, påskyndar Evidens nya BullSequana AI-portfölj, genom samarbete med välkända forskningscentra, utbyggnaden av innovativa applikationer över branscher.

BullSequana AI 1200H-konfiguration

Hårdvara: Den första BullSequana AI 1200H DLC-konfigurationen är utrustad med NVIDIA Grace Hopper Superchips* och NVIDIA Quantum-2 InfiniBand-nätverk. Programvara: Eviden Jarvice™ XE, Eviden Smart Energy Management Suite, Eviden Smart Management Center och NVIDIA AI Enterprise.

För att ta reda på mer om BullSequana AI-erbjudandet:

https://eviden.com/solutions/advanced-computing/bullsequana-ai/

Foto: Gerd Altmann