Nyheter

Bobcat-produkter gör spännande debuter på Hillhead 2024

Bobcat visar upp nya produkter för första gången på Hillhead 2024-mässan i Hillhead Quarry i Buxton i Storbritannien den 25-27 juni 2024. De inkluderar Super Compact TL25.60 teleskoplastare, T86 kompakt bandlastare och S650 skid-steer lastare.

Monterdisplayen kommer också att inkludera de förstklassiga T40.180SLP 18 m teleskoplastare, L85 kompakt hjullastare, E10z, E27z och E60 minigrävare, T590 och S76 kompaktlastare och modeller från Bobcat portable power, packnings- och materialhanteringsområden.

John Christofides, Regional Sales Director för Bobcat EMEA:

– Vi ser mycket fram emot Hillhead-utställningen, där besökarna kommer att kunna se det allra senaste från Bobcat. Som vår monter på Hillhead kommer att visa, erbjuder Bobcat lösningar för alla typer av arbetsplatser, både stora och små, för kunder inom bygg, uthyrning, stenbrott och många andra industrier.

Den nya TL25.60 superkompakta teleskoplastaren

Som den minsta maskinen i sortimentet bringar den nya TL25.60 antalet teleskoplastare med stel ram från Bobcat för konstruktion, uthyrning och allmän hantering till 13 modeller. Den nya teleskoplastaren TL25.60 har designats för enkel användning, utmärkt stabilitet, optimal komfort och säker drift i alla typer av applikationer. TL25.60 drivs av en 75 hk Bobcat Stage V-motor. Maskinen har en lyftkapacitet på 2500 kg, erbjuder en maximal lyfthöjd på 5,9 m och en maximal räckvidd på 3,3 m. Bob-Tach-vagnen (manuell eller hydraulisk) ökar mångsidigheten genom att tillåta TL25.60 att använda redskap utformade för Bobcat-lastarserien.

John Christofides:

– Eftersom arbetsplatserna blir allt trångare på plats måste teleskoplastare också bli mer kompakta och smidiga. Vi har designat TL25.60 för att inte bara möta denna efterfrågan utan för att vara den bästa kompakta maskinen på marknaden, med samma hytt som används i större modeller i sortimentet.

Top-of-the-Range T86 kompakt bandlastare

Bobcat T86 levererar en högre motor- och hydrauleffekt och är den kraftfullaste kompaktlastaren som företaget någonsin har byggt. T86 använder en väl beprövad Steg V-kompatibel 3,4 l Bobcat-motor – som producerar 78 kW (105 hk) vid 2600 rpm. Precis som alla lastare i R-serien är motorn monterad in-line med direktdrift, vilket förbättrar kylkapaciteten hos motorn och hydrauliska komponenter. Denna förändring ökar tillförlitligheten i högintensiva applikationer som vägbyggen och skogsarbete.

John Christofides kommenterade:

– T86 har satt nya industristandarder inom alla områden, från komfort och säkerhet i hytten till tillgänglig kraft och mångsidighet för redskap. T86 tar det som är möjligt med kompaktlastare till en helt ny nivå.

Ny version av S650 Skid-Steer Loader

Hillhead ger den första anblicken i Storbritannien av den nya S650 Stage V minilastaren, som har utvecklats för användning på europeiska marknader. D24-motorn i S650, som har ett Bosch bränsleinsprutningssystem, levererar en effekt på 55,3 kW (74,2 hk), vilket ger överlägsen prestanda samtidigt som den följer strikta utsläppsbestämmelser.

S650-lastaren har en vertikal lyftbana, som kombinerar en lyfthöjd på 3,1 m, med en nominell arbetskapacitet på 1227 kg och en tipplast på 2455 kg för lastbilslastning och pallhantering. Den är bred redskapssortimentet öppnar också upp för många nya applikationer där mycket hög lyftkapacitet, men med en kompakt lastare, är viktigt.

Bobcats sortiment av kompakta hjullastare

L85 på Hillhead-stället och L75-modellen lanserades 2021 respektive 2022, vilket markerar Bobcats inträde på marknaden för kompakta hjullastare och företagets portfölj har nyligen utökats med introduktionen av den nya förstklassiga L95 modell.

Med den utökade portföljen av kompakta hjullastare har Bobcat det största utbudet av lastare av alla tillverkare i världen. Bobcat kompakta hjullastare är idealiska för konstruktion, landskapsarkitektur, uthyrning, aggregat, industri, avfall, återvinning, vägarbete, snöröjning, underhåll och många andra applikationer, inklusive jordbruk.

I L85 garanteras hög prestanda genom kombinationen av den kraftfulla Bobcat-motorn och hydrauliken.

Detta kompletteras av den höga stabiliteten, brytnings-, tryck- och dragkrafterna och ett omfattande urval av Bobcat-tillbehör. Det finns flera Bobcat-lastare som är godkända för användning på L85, inklusive en skopa för allmänt bruk, skopor för lätta material, en kombinationsskopa, pallgafflar och vinkelkvastar och snöslungor, vilket gör L85 till en verkligt mångsidig maskin.

Ett växande produktutbud

Med tillägget av S650 erbjuder Bobcat-serien 12 minilastaremodeller, som kompletterar dessa hjulförsedda maskiner med ett urval av fem kompakta bandlastare, inklusive toppmodellen T86. Bobcat erbjuder också en omfattande portfölj av minigrävare från 1,0 till 9 ton, inklusive två elektriska modeller och en ny serie roterande teleskoplastare, som kompletterar det breda urvalet av modeller med stel ram.

Som kommer att återspeglas av montern på Hillhead 2024, har Bobcat nyligen introducerat ett komplett sortiment av gaffeltruckar och lagerutrustning, tillsammans med ett komplett portabelt effektsortiment av luftkompressorer och elektriska generatorer.

Bobcat erbjuder också en rad markunderhållsutrustning, inklusive kompakttraktorer, gräsklippare och gräsmattor, tillsammans med ett omfattande sortiment av lätta packningsprodukter, inklusive rullar och vibrationsplattor.