Nyheter

Zeppelin Sverige AB introducerar Caterpillar XES60 och Caterpillar XES120 uppladdningbara energisystem

Caterpillar och Zeppelin Sverige AB lanserar Cat® Energy Storage Systems (ESS), en ny serie kommersiellt tillgängliga batteritekniker som bidrar till att förbättra krafttillförlitligheten och kvaliteten, förbättra flexibiliteten i kraftsystemdesignen, stödja integreringen av förnybara energikällor och potentiellt minska de totala energikostnaderna.

I systemet ingår Cat XES60 och Cat XES120. Cat XES60 har en kapacitet på upp till 56,8 kWh, medan Cat XES120 har en kapacitet på upp till 127,9 kWh. Caterpillar XES60 är ett uppladdningsbart energilagringssystem.

Det är ett system, som har en längre hållbarhetstid och är portabelt med gaffeltruck. Det kan laddas med solceller eller grön el, vilket gör det miljövänligt och kostnadseffektivt.

Produkthöjdpunkter inkluderar:

– Tystare drift jämfört med traditionella energilagringssystem

– Längre hållbarhetstid för ökad produktivitet

– Portabelt med gaffeltruck för enkel användning

– Möjlighet att ladda med solceller eller grön el för minskad miljöpåverkan.

Caterpillar XES60 uppladdningsbara energisystem kan göra full omladdning på så lite som fyra timmar, och det är en produkt som visar vårt engagemang för innovation och hållbarhet. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder en miljövänlig och effektiv lösning för energilagring.

Genom att introducera Caterpillar XES60 och Caterpillar XES120 uppladdningsbara energisystem stärker Zeppelin Sverige AB sin position som ledande inom energilagring och förstärker vår strategi att erbjuda våra kunder de bästa och mest hållbara lösningarna på marknaden, samt möjliggöra användning av förnybara energikällor.

Ni hittar oss på vårens maskinmässa i Stockholm och kan i vår monter se det nya energilagringssystemet från Caterpillar på nära håll.

Svenska Maskinmässan | Zeppelin Sverige (zeppelin-cat.se)

Vill du läsa mer om Caterpillars uppladdningsbara energisystem:

Cat® Compact Battery Energy Storage Systems | Cat | Caterpillar

Caterpillar Introduces New Compact Energy Storage System | Cat | Caterpillar