Nyheter

Små- och mellanstora företag i fokus för nya AMD-processorer

AMD presenterar nu EPYC 4004-serien av processorer, som kompletterar den befintliga EPYC-portföljen och erbjuder bättre prestanda och ökad skalbarhet för bland annat mindre organisationer och hostade IT-tjänsteleverantörer.

AMD EPYC 4004-serien riktar sig till prismedvetna organisationer som samtidigt ställer krav på hög prestanda, säkerhet och god tillförlitlighet samt har behov av skalbarhet för att snabbt kunna anpassa sin miljö efter affärsförutsättningarna.

Byggda på den effektiva ”Zen 4”-arkitekturen är de nya processorerna utformade för att erbjuda ett prisvärt alternativ på marknaden, med stöd av partners som bland annat Lenovo och MSI.

– Mindre aktörer har ofta behövt kompromissa genom att använda hårdvara som inte helt möter deras behov. Med EPYC 4004-serien kan vi erbjuda samma teknik som driver de mest krävande datacentren i världen till ett optimerat pris riktat till den här typen av företag, säger John Morris, ansvarig för Enterprise och HPC Business Group på AMD.

De nya processorerna riktar sig till aktörer som behöver hålla nere systemkostnaderna samtidigt som de får en flexibel skalbar lösning. Jämfört med exempelvis Intel Xeon E-2488 CPU kan en server med en AMD EPYC 4564P CPU ge 1,8 gånger högre prestanda per investerad CPU-krona.

Om AMD
For more than 50 years AMD has driven innovation in high-performance computing, graphics and visualization technologies. Billions of people, leading Fortune 500 businesses and cutting-edge scientific research institutions around the world rely on AMD technology daily to improve how they live, work and play. AMD employees are focused on building leadership high-performance and adaptive products that push the boundaries of what is possible. For more information about how AMD is enabling today and inspiring tomorrow, visit the AMD (NASDAQ: AMD) websiteblogLinkedIn and X pages.