Nyheter

AddSecure förvärvar Astratas europeiska telematikdivision

Med detta strategiska steg utökar AddSecure inte bara sin marknadsandel utan tar sig också in på nya marknader.

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av säkra IoT-uppkopplingar och helhetslösningar, tillkännagav idag sitt förvärv av Astrata Europe B.V., den europeiska telematikdivisionen inom Astrata. Detta strategiska steg gör det möjligt för AddSecure att utöka sin marknadsandel och stärka sin position som en viktig leverantör av IoT-lösningar till transport- och logistikbranschen i hela Europa.

Astrata Europe B.V. har sitt huvudkontor i Eindhoven, Nederländerna, och erbjuder ett omfattande utbud av uppkopplade lösningar för fordonsflottor i hela Europa, inklusive spårning av tillgångar (assets), it-stöd för leveranskedjan samt förar- och lastlösningar.

Genom förvärvet utökar AddSecure inte bara sin marknadsnärvaro, utan får även tillgång till nya marknader som Italien och Ungern för affärsområdet Smart Transport. Detta ligger helt i linje med AddSecures strategi att konsolidera marknaden och bli den ledande leverantören av lösningar för fleet management, transport management och videotelematik i Europa.

Dessutom tillför förvärvet ytterligare expertis inom telematik och ökar försäljnings-kapaciteten. Astrata Europes etablerade kundbas, som inkluderar flera framstående europeiska kunder, kommer att ytterligare stärka AddSecures fotfäste i branschen.

– Det här förvärvet är en viktig milstolpe för AddSecure eftersom det stärker vår position som en ledande leverantör av IoT-lösningar till transport- och logistikbranschen i Europa. Med integrationen av Astratas europeiska telematikdivision är AddSecure väl positionerat för att tillhandahålla innovativa och heltäckande lösningar till våra kunder, vilket ytterligare stärker vår ledande roll på marknaden, säger Stefan Albertsson, vd för AddSecure.

– Vi är glada över att välkomna Astrata Europe till AddSecure-familjen. Synergierna mellan våra teknologier och team kommer att förbättra vår förmåga att leverera ännu mer omfattande och innovativa lösningar. Befintliga kunder hos båda företagen kommer att dra nytta av en bredare produktportfölj och vår kombinerade expertis, vilket lovar förbättrad operativ kompetens, tillägger Claes Ödman, affärsområdeschef Smart Transport på AddSecure.

För Astrata Europe innebär affären en möjlighet att bli en del av ett stort expansivt europeiskt IoT-företag, vilket positionerar företaget för att leverera nästa generations transporthanteringslösningar ännu mer heltäckande och effektivt i hela regionen.

Foto: Michael Bußmann