Nyheter

De stryktåliga datorerna i uppgraderade VERSO-serien – idealiska för gruvdrift, jordbruk, försvar, skogsbruk och hamnar

JLT Mobile Computers, ledande utvecklare av tillförlitliga datorlösningar för krävande miljöer, lanserar idag en uppgradering av de stryktåliga datorerna i deras VERSO™-serie. De uppgraderade datorerna levererar tack vare en kraftfull kombination av 11:e generationens Intel® Core™ i7-processor, disklagring och lagringskapacitet marknadens högsta prestanda, och tar därmed fordonsmonterade datorer till nästa nivå.

Drar nytta av 30 års innovation av stryktåliga datorer

Tack vare tre decenniers erfarenhet inom branschen för stryktåliga datorer och ett starkt kundfokus levererar JLT marknadens mest uppskattade ruggade datorer. Under sin långa närvaro i branschen har JLT kontinuerligt förfinat sina ingenjörsprocesser och gjort designförbättringar baserade feedback från kunder och branschexperter.

Med ett internt ingenjörsteam, ett helt eget testcenter och produktionsanläggning i Sverige kontrollerar JLT varje aspekt av produktionen med hög precision. Datorerna byggs från grunden med kundnytta och användarvänlighet i åtanke. Resultatet är oöverträffad kvalitet och tillförlitlighet, och nu senast – den uppgraderade VERSO-serien.

Nyckelfunktioner för VERSO-seriens stryktåliga datorer inkluderar:

11:e generationens Intel® Core™ i7-1185GRE processor

Standardkonfiguration med 16 GB snabbt, effektivt DDR4-minne (tillgänglig upp till 32 GB)

Wi-Fi 6E för förbättrad säkerhet, bättre nätverksanslutning och bättre täckning

Framtidssäker – kör både Windows 11 och Windows 10

Praktiskt taget oförstörbar kapacitiv skärm med JLT PowerTouch™ och som är läsbar i solljus

Dockningsfri lösning – eliminerar onödiga driftsstopp på grund av opålitliga anslutningar mellan en tablet/dator och docka

Uppgraderingen möjliggör snabb realtidsbehandling av stora mängder data. Idealisk för avancerade applikationer som HD-videostreaming, GEO-beräkningar, 3D-kartläggning, bildbehandling och mer.

Uppgraderad med 11:e generationens Intel Core i7-processor och med senaste teknologin såsom Wi-Fi 6E och Windows 11

Med de uppgraderade modellerna av stryktåliga datorer i VERSO-serien cementerar JLT sin ledande position genom att erbjuda de mest kraftfulla ruggade fordonsmonterade datorerna i branschen. Den uppgraderade högpresterande VERSO-serien är designad för företag som vanligtvis kör tunga klientapplikationer med höga krav på prestanda samt behov av pålitlig, problemfri drift i krävande miljöer. Lämplig för företag inom branscher som gruvdrift, jordbruk, försvar, skogsbruk och hamnar.

VERSO-seriens ruggade datorer snabbar upp 3D-kartläggning, simuleringar, bildbehandling och andra komplexa uppgifter med höga krav på prestanda

Kunder med maximala prestandakrav kommer att dra nytta av bättre prestanda gällande såväl processor som grafik. Dessutom kan standardkonfigurationen med 16 GB snabb, effektiv DDR4-minne utökas till 32 GB för att möjliggöra behandling av stora mängder data i realtid. Med denna massiva prestandaförbättring kan kunder nu köra avancerade uppgifter i högre takt.

De stryktåliga datorerna i VERSO-serien hanterar uppgifter som:

Realtidsövervakning och kontroll av utrustning

3D-kartläggning och visualisering av terräng, strukturer eller andra geografiska funktioner för att hjälpa operatörer att navigera och undvika faror

Bildbehandling för uppgifter som objektigenkänning eller terränganalys

Statistisk analys eller simuleringar av stora mängder data från sensorer, drönare eller kameror för att stödja beslutsfattande

Videoanalyser i realtid

Högupplösta grafiska animationer

Köra simuleringsalgoritmer och optimeringsmodeller för gruvplanering

GPS-styrd plantering, övervakning av grödor och hantering av bevattningssystem inom precisionsjordbruk

Gränssnitt med borrmaskiner eller grävmaskiner som ger kritiska data som oljetryck, positionering och prestanda med mera inom gruvindustrin

Dessutom är VERSO-seriens robusta datorer Navis Ready-validerade, vilket säkerställer problemfri integration med Navis N4 terminaloperativsystem (TOS) på hårdvaru- och mjukvarunivå.

Framtidssäker – redo för Windows 11

VERSO-serien med Intel Core i7-processor är förberedd för att köra Windows 11, vilket medför många fördelar såsom förbättrade säkerhetsfunktioner som tillexempel förbättrad kryptering för att skydda känslig data. Dessutom kommer Windows 11 med ett förbättrat användargränssnitt och är designad för att utnyttja hårdvaruresurser mer effektivt, såsom bättre ström- och minneshantering samt förbättrade schemaläggningsalgoritmer för att säkerställa att CPU-kapaciteten fördelas effektivt, vilket därmed frigör prestandaförbättringar jämfört med Windows 10.

Wi-Fi 6E för förbättrad säkerhet, bättre anslutning och bättre täckning

De uppgraderade datorerna i VERSO-serien har också integrerad dual-band 802.11ax, känd som Wi-Fi 6E, vilket ytterligare förbättrar säkerheten samt prestandan. Genom att införliva de senaste säkerhetsprotokollen inklusive stöd för WPA3-kryptering, förbättrar Wi-Fi 6E dataintegriteten och skyddet mot cyberhot. Dessutom tillåter Wi-Fi 6E fler anslutningar samtidigt och erbjuder högre dataöverföringshastigheter jämfört med tidigare Wi-Fi-standarder.

– Huvudfokuset for oss på JLT är att förbättra våra kunders verksamheter genom att möjliggöra problemfri datakommunikation även i de mest avlägsna och utmanande miljöerna, säger Per Holmberg, VD på JLT Mobile Computers. Därför kan vi utveckla de mest högpresterande och tillförlitliga stryktåliga datorerna i världen. Datorerna i den uppgraderade VERSO-serien levererar så pass hög prestanda att de kan hantera mycket avancerade applikationer inom gruvdrift, energi, jordbruk och liknande industrier.

För mer information om JLT Mobile Computers och dess datorprodukter, tjänster och lösningar, besök www.jltmobile.com.

Finansiell information finns på JLT:s investerarsidor.

Foto: Niklas