Nyheter

Radtonics ingår stort 5G-avtal med australiensiskt infrabolag

Radtonics, utmanaren inom 5G för företagsmarknaden har genomfört ett av sina största och mest betydelsefulla kontrakt hittills. Företaget kommer att sätta upp och leverera privata 5G-nätverk tillsammans med Prospecta Utilities, ett innovativt australiensiskt företag som är inriktat på att leverera lösningar och tjänster för infrastruktur inom områdena konnektivitet och förnybar energi.  

De två företagen har dessutom ingått ett långsiktigt partnerskap. Radtonics, med sin spjutspetsteknik och djupa kunskap, kommer att spela en central roll i Prospecta Utilities infrastrukturlösningar när det senare expanderar till nya branscher och vertikaler.

– Digital transformation och ny teknik gör att allt kan drivas, anslutas, styras, spåras och optimeras på distans. Oavsett om det handlar om fabriker som använder robotteknik, lantbruk som använder fjärrstyrda bevattningssystem eller säkra uppkopplade samhällen och sjukhus, får Prospecta Utilities detta att hända. I vårt sammanhang är Radtonics kompetens och teknik som täcker privat 5G avgörande, och jag är glad över det avtal och långsiktiga samarbete vi har ingått, säger Mark Langdon, VD för Prospecta Utilities. 

Prospecta Utilities arbetar med digital innovation för att förändra affärsmodeller och infrastrukturlösningar, där utveckling och installation av privata 5G-nät för företag är en viktig del. Det första avtalet mellan de två bolagen fokuserar på att revolutionera telekom och kommunikation i bostadsområden.

Prospecta Utilities kommer att erbjuda ett faktiskt alternativ till fiberbaserade lösningar i kombination med en energibesparande lösning för bostadsområden över hela Australien.

Radtonics valdes som partner efter en grundlig utvärdering av ett stort antal globala 5G-alternativ.

– Radtonics medarbetare och teknik gjorde skillnaden.  Deras djupa branschkunskap och förmåga att leverera flexibla, säkra och kostnadseffektiva privata 5G-lösningar var de viktigaste skälen till att vi valde dem, säger Mark Langdon.   

Prospecta Utilities har sitt huvudkontor i Australien och vänder sig till hemmamarknaden, den bredare asiatiska marknaden, Europa och USA. På så sätt speglar företaget Radtonics globala ambitioner.

– Vi är mycket glada över det här nya avtalet och möjligheten att arbeta tillsammans med Prospecta Utilities i deras strävan att göra det möjligt för fler industrier och organisationer att få ut det mesta av digitaliseringen. Samarbetet är ytterligare ett starkt bevis på vår konkurrenskraftiga lösning och hur vår branschledande privata 5G-nät möjliggör detta, säger Patric Lind, VD för Radtonics.

Foto: mariellaobialero