Nyheter

StudioS19 och Soya Group lanserar banbrytande VR-projekt

Måndagen den 3 juni markerade en betydelsefull dag för StudioS19 med lanseringen av ett omfattande VR-projekt, som inleddes i början av 2020 tillsammans med initiativtagarna på Soya Group, Caroline Hult och Göran Björk. Denna lansering presenterar en ny och innovativ virtuell värld skapad av StudioS19 och Soya Group.

– Det har varit en fantastisk resa från koncept till verklighet, och vi ser fram emot att se hur detta projekt kommer att inspirera och engagera människor säger Michael Knutas, Project Manager på StudioS19.

Projektet, som innefattar otaliga timmar av planering, filmning med VR-kameror, drönare och GoPro-kameror samt noggrann redigering, resulterade i en virtuell värld som erbjuder besökare en unik inblick i Soya-koncernens olika verksamhetsområden. Bland annat kan användare följa arbetet på fartyget M/V Baltic Enablers färd mellan Skellefteå hamn och Uleåborg i Finland, uppleva känslan av att sitta i sulkyn bakom en travhäst på Menhammar Stuteri på Ekerö, eller delta i en drönarflygning över Wallfasts nybyggnationsprojekt på Lidingö.

Vid invigningen presenterades ett specialbyggt VR-bås som ger åskådare möjlighet att på en skärm se samma saker som användaren med VR-glasögon ser. StudioS19 och Soya Group uttrycker stor glädje och stolthet över resultatet och tackar även Zipon för deras samarbete.

VR-teknologin öppnar upp för en rad användningsområden inom Soya-koncernens verksamheter. Förutom att ge en unik upplevelse till besökare, kan projektet användas för introduktion av nyanställda, utbildningssyften, och till och med lägenhetsvisningar. Den virtuella världen kan även bidra till hållbarhet genom att minska behovet av fysiska resor för att visa upp och utbilda om koncernens olika områden.

– Vi är oerhört stolta över att ha fått vara en del av detta innovativa projekt. Den virtuella värld vi har skapat tillsammans med Soya Group är inte bara en teknisk prestation utan också en unik upplevelse som ger användarna en djupare förståelse för koncernens mångfacetterade verksamhet, avslutar Knutas.

För mer information besök: StudioS19 – Soya Groups VR-projekt lanserat