Nyheter

Tysklands marknadsledare inom hemmaladdning presenterar ny laddstation för publik laddning

Laddboxtillverkaren go-e kommer att presentera nästa generations laddstation med MID-mätare på Europas största mässa inom laddinfrastruktur och elektromobilitet, Power2Drive. Den nya laddstationen är särskilt utformad för att möta behoven hos företag, tjänstebilsförare och bostadsrättsföreningar.

Timingen är perfekt, eftersom go-e etablerade sitt nya kontor i Stockholm för knappt ett år sedan och sedan dess har sett en växande efterfrågan på smarta och företagskompatibla laddstationer på den nordiska och tyska marknaden.

Studie visar: go-e marknadsledare i Tyskland och Österrike

Två oberoende konsumentstudier har bekräftat att go-e på bara några år har gått från att vara en innovativ startup till en ledande aktör inom e-mobilitet. En studie av marknadsundersökningsföretaget UScale visar att go-e är den ledande leverantören av hemmaladdningsstationer i Tyskland. Detta bekräftas också av det brittiska marknadsundersökningsinstitutet LCP Delta i en separat undersökning.

Enligt studien var majoriteten av installerade laddstationer i enfamiljshus i Tyskland under 2023 från go-e. På Europas största bilmarknad laddas redan var sjunde elbil hemma med en go-e laddstation. go-es smarta laddstationer imponerar framför allt användarna genom sin kvalitet och användarvänlighet. I Österrike har go-e en ännu högre marknadsandel baserat på nyregistrerade elbilar än i Tyskland.

Resultaten från den svenska studien bekräftar stor efterfråga på laddstationer i företagssektorn

go-e och Norstat genomförde en pilotundersökning i 2024 om användningen av elbilar och laddningslösningar inom svenska företag. Majoriteten av de tillfrågade företagen har egna parkeringsplatser och tjänstebilar. Inte så överraskande för Sverige uppgav mer än hälften av deltagarna att de redan använder helt elektriska tjänstebilar. Cirka 40% av deltagarna rapporterade att de redan hade 2 till 9 helt eldrivna fordon i sin företagsflotta.

Tre fjärdedelar av dessa eldrivna fordon används som tjänstebilar av företagsledningen. Men även de anställda drar stor nytta av elbilar som tjänstebilar och förmånsbilar. Den tredje största andelen elbilar används av fältpersonal.

Det är ingen överraskning att företag efterfrågar smarta laddlösningar: 8 av 10 eldrivna tjänstebilar laddas flera gånger per dag. Enligt studien kan nu redan 68% av elbilarna laddas på jobbet med företagets laddlösning och nästan hälften av företagsbilarna laddas också hemma med en egen laddbox. Majoriteten av medelstora svenska företag använder AC-laddstationer med 22 kW (28%) och 11 kW (26%) laddningskapacitet.

Ny generation av go-e laddstationer med utökade funktioner

Under de senaste åren har go-e kontinuerligt utvecklat sina laddningslösningar. Nästa generation av go-e laddstationer kommer med alla beprövade, intelligenta funktioner, såsom auktorisering av laddningsprocessen med RFID, lastbalansering, laddning med solenergiöverskott och låga timpriser, det vill säga automatisk laddning när elpriserna är låga.

För att möta behoven och kraven hos företagsanvändare erbjuder den kommande laddstationen go-e Charger PRO en MID-kompatibel energimätare för korrekt fakturering av kostnader, vilket också möjliggör fakturering i enlighet med mät- och kalibreringslagen. Den nya laddstationen är förberedd för bidirektionell laddning enligt ISO 15118 V2X-standarden, samt Plug&Charge-funktionalitet. go-e Charger PRO kommer med både WiFi, Ethernet och mobilanslutning och kan användas via app eller backend-system. OCPP-standarden och öppna API-gränssnitt möjliggör integration i nästan vilken tredjepartsmjukvara som helst, såsom energihantering, lastbalanseringssystem och faktureringslösningar.

Susanne Palli, VD för go-e, är övertygad:

– Genom våra nuvarande smarta, portabla och stationära laddstationer har vi vunnit våra kunders förtroende och blivit ledande på den privata marknaden. Nu kommer även professionella användare, både inom affärs- och privatsektorn, att kunna dra nytta av vår nya modell med godkänd energidebitering. Denna modell erbjuder en högkvalitativ laddningslösning med ett överlägset pris-prestanda-förhållande.

Ny laddningslösning premiärvisas på Power2Drive-mässan i München

Den österrikiska tillverkaren go-e kommer att presentera den nya laddstationen ”go-e Charger PRO” för allmänheten den 19-21 juni 2024 i München under mässan ”The Smarter E” (Power2Drive-utställningsområdet) i monter B6.220. För första gången i sin historia erbjuder go-e också en variant med en integrerad laddningskabel. Tillverkaren kommer också att informera om utvidgningen av sin energihanteringsproduktlinje.

Laddningslösningar håller på att etableras i allt fler europeiska länder

Laddningslösningar håller på att etableras i allt fler europeiska länder. Under 2023 lyckades det österrikiska företaget också få fotfäste på de skandinaviska marknaderna samt i Turkiet och utökade sina tre befintliga anläggningar med ytterligare ett kontor i Stockholm.

Med den nya MID-kompatibla laddstationen utökar tillverkaren nu sin portfölj med en professionell och framtidssäker laddningslösning som uppfyller kraven och behoven hos alla användare inom affärssektorn.

Om go-e
go-e grundades 2015 som en del av ett Kickstarter-projekt och presenterade go-eCharger HOME+, världens första smarta laddbox för laddning av elbilar som också kan användas på resande fot i 2017. Företaget, som för närvarande har cirka 105 anställda, har blivit en internationellt etablerad leverantör för produktion och försäljning av e-mobilitetsprodukter, framför allt smarta AC-laddstationer. Idag kan kunder i mer än 20 länder köpa laddningsteknik från go-e via ett ständigt växande nätverk av partners, återförsäljare och specialiserade företag. go-e står för värden som innovativ utveckling, inspiration till hållbara åtgärder och intuitiva produkter. Produktionen sker på ett så hållbart sätt som möjligt vid företagets österrikiska huvudkontor i Feldkirchen. Nya innovationer identifieras och förutvecklas vid utvecklingscentret i Graz. go-e har också ytterligare ett kontor i Berlin, som är specialiserat på forskning och utveckling (R&D) inom laddningsinfrastruktur. En ny anläggning öppnades i Stockholm 2023 för att utveckla den skandinaviska marknaden. Mer information finns på https://go-e.com/sv-se/.