Nyheter

Remote och Nium går samman för att stärka globala arbetsteam med gränsöverskridande betalningar i realtid

Remote, den ledande globala HR-plattformen för distribuerade teams, har valt Nium, en global ledare för internationella betalningar i realtid, för att förbättra sin lönehanteringsförmåga över landsgränser. Partnerskapet lanseras globalt vilket gör det möjligt för företag att omedelbart skicka anställdas löner och konsulters arvoden över hela världen.

Då fler verksamheter letar efter nya marknader för att öka tillväxttakten så blir förmågan att anställa och skala upp över gränserna raskt en avgörande faktor. Samtidigt så kan det vara en komplex uppgift för dessa globala företag att hantera lönehantering över åtskilliga länder, med lokala regler, teknik och kulturella normer att ha i åtanke.

För arbetslag som expanderar internationellt så tillkommer svåra utmaningar vid skapandet av ett skalbart, säkert och tillförlitligt internationellt lönehanteringssystem, som dessutom inte utsätter verksamheten för orimliga valutaväxlings- och transaktionskostnader, risk och andra ineffektiva processer i bakgrunden.

Idag använder tusentals företag Remote för att hitta, anställa, hantera och betala talang världen över. Nu har den globala HR-plattformen ingått i ett partnerskap med Nium för att expandera deras betalningsförmåga över landsgränser i realtid, så att företaget kan fortsätta leverera marknadens bästa lösningar för lönehantering till existerande och nya företagskunder.

Partnerskapet lanseras först på drygt 20 marknader över Europa, Storbritannien och Asien, och stödjer utbetalningsmetoder, inklusive lönehantering för företag och betalning av konsultarvoden. Detta är början på en spännande väg framåt för de båda fintechbolagen, med ytterligare planer att lägga till betalningsrutiner, fler marknader och metoder till deras gemensamma utbud i framtiden.

– I takt med att företag blir mer globala så blir expansion allt mer komplext för att säkerställa efterlevnad över internationella gränser. Vårt partnerskap med Nium är utformat för att adressera just dessa utmaningar. Lönehantering är centralt för varje verksamhet och vårt partnerskap ger kunder ännu större tillit till möjligheten att låta sina arbetslag växa globalt och fortfarande säkerställa utbetalning i tid, varje gång, i medarbetarens lokala valuta — oavsett var i världen de befinner sig, säger Job van der Voort, VD och medgrundare Remote.

Med tillgång till Niums globala betalningsinfrastruktur i realtid så kan Remote ge sina kunder tillgång till plånböcker i flera valutor, tillåta finansiering i över 20 lokala valutor och undvika krångel med att skapa och hantera lokala bankkonton. Aktuella valutakurser banker emellan kan låsas under upp till 24 timmar och konverteras för att skapa löneutbetalning över landsgränser i bulk. Anställdas och konsulters utbetalningar kan skickas via flexibla betalningsalternativ till bankkonton, kort och e-plånböcker i över 220 marknader och mer än 100 betalkorridorer i realtid över hela världen.

– Om företag vill behålla konkurrenskraft så är det av yttersta vikt att utbetalningar av löner inte bara fungerar, men fungerar felfritt. Trots detta så fortsätter många att förlita sig på förlegad infrastruktur eller begränsade internationella betalningslösningar för att betala anställda och konsulter världen över. Lönehantering har inte bara monetärt värde, utan handlar också om hur arbetsgivare stärker band med sina anställda, ökar personalbehållning och visar tacksamhet till sina, alltmer globalt utspridda, anställda. Vi hjälper Remote att leverera denna väsentliga skillnad till sina kunder och ser fram emot att göra det möjligt för människor och företag världen över att uppnå deras fulla potential av gränsöverskridande realtidsbetalningar tillsammans, säger Prajit Nanu, VD och grundare Nium.

Den globala marknaden för lönehantering över åtskilliga länder förväntas närma sig 10,5 miljarder amerikanska dollar vid 2030. En stor del av denna tillväxt är koncentrerad till framväxande marknader, med Filippinerna, Nepal, Indien, Pakistan, Mexiko, Brasilien och Colombia bland länderna i topp tio för löneutbetalning som hanteras av Nium 2023. Idag har fintechbolaget skickat två miljarder amerikanska dollar i löneutbetalning till 134 länder världen runt.

För att läsa mer om hur globala företag optimerar deras lönehantering med gränsöverskridande betalningar, ladda ner Niums senaste whitepaper.

För att läsa mer om Remote, besök www.remote.com.

Foto: Gerd Altmann 

Om Remote:
Talang finns överallt — men inte möjligheter. Remotes uppdrag är att skapa arbetstillfällen överallt, göra det möjligt för arbetsgivare att hitta och anställa de bästa talangerna samtidigt som individer kan bygga ekonomisk och personlig frihet oavsett var de befinner sig. Företag runt om i världen använder Remote för att anställa, hantera och betala sina globalt distribuerade arbetsstyrkor, enkelt och enligt regelverket. Remote grundades 2019 av Job van der Voort och Marcelo Lebre och stöds av ledande investerare inklusive SoftBank Vision Fund 2, Accel, Sequoia, Index Ventures, Two Sigma Ventures, General Catalyst och B Capital.