Nyheter

Ny teknik för supersäker kryptografi tillgänglig för tusentals svenska företag

Kvantföretaget Quside och Equinix skapar tillsammans enkel tillgång till den senaste tekniken för generering av slumpmässiga kvantnummer. På så sätt kan kunderna bygga ett starkt kryptografiskt skydd mot alltmer sofistikerade IT-attacker. 

Detta ovanliga slumpmässiga koncept inom cybersäkerhet kallas entropi. Tekniken skapar helt oförutsägbara strängar av slumptal, vilket gör det svårt för angripare att förutse mönster och hacka sig in i IT-system.

Om till exempel en svensk bank eller något annat företag vill erbjuda sina kunder bättre dataskydd, kan de nu uppgradera sin kryptering med Qusides kvantteknik utan att ändra eller investera i någon ytterligare hårdvara – tack vare att de ingår i Equinix sammanlänkade ekosystem.

Genom sitt globalt sammankopplade nätverk Equinix Fabric gör Equinix det möjligt för företag över hela världen att ansluta sig till denna cybersäkerhetslösning via privata nätverksanslutningar med hög hastighet och låg latens. Genom att göra det möjligt att kommunicera mellan kvantentropisystem och operativ infrastruktur för databehandling sänker Equinix och Quside trösklarna till en ny typ av säkerhetslösning för svenska företag.

– Equinix spelar en avgörande roll för kunderna genom att underlätta tillgång till Qusides teknik för kvantentrop. För att verkligen kunna utnyttja fördelarna med Qusides entropilösning i molnet behöver kunderna en säker, privat och skalbar infrastruktur. Equinix IBX-datacenter erbjuder de skalbara lösningarna som enkelt kan anpassas till förändrade beräkningskrav, så att våra kunder enkelt kan ansluta till och utöka sina kvantentropifunktioner efter behov, säger Carlos Abellan, VD och medgrundare på Quside.

– Genom att arbeta med företag som Quside kan vi erbjuda våra kunder unik tillgång till några av de mest innovativa säkerhetslösningarna i världen för kvantbaserad cybersäkerhet och effektiva randomiserade accelererade beräkningar, säger Sami Holopainen, på Equinix.