Nyheter

Toyota Material Handling Europe etablerar Innovationscenter i Linköping

Linköping står ut som ett av Sveriges främsta tekniknav. Här finns inte bara en bredd av startups och scaleups, men också Linköpings universitet och RISE (Research Institutes of Sweden). TMHE har också många av sina partners och leverantörer i och runt staden.

Det nyetablerade innovationscentret kommer att vara en dynamisk mötesplats som erbjuder både arbetsytor och flexibla utrymmen, där tvärfunktionella team kan arbeta tillsammans i målinriktade innovationsuppdrag.

– Vårt primära mål är att accelerera innovation inom företaget och attrahera nya talanger genom att etablera en närvaro i anslutning till en innovativ och kunskapsintensiv miljö. Vi vill vara en aktiv spelare på den innovativa spelplan som Linköping utgör, säger Johan Brynås, Head of Research & Innovation på TMHE.

Strategiskt val av plats

Placeringen av innovationscentret stärker TMHE:s samarbetsnätverk och ökar potentialen för nya partnerskap och tillväxt. Centret kommer att ligga i Vallastaden, nära universitet och Mjärdevi Science Park vilket ger en ökad synlighet för TMHE:s arbetsgivarvarumärke och möjliggör kontakt med regionens främsta talanger.

– Detta strategiska steg är fördelaktigt för alla delar av företaget som är verksamma inom forskning och utveckling, säger Johan Brynås.

En mötesplats i Linköping

Innovationscentret kommer bli en mötesplats för företag, entreprenörer och studenter. Det kommer välkomna inte bara TMHE:s R&D-anställda, utan också startups, studentarbetare, tillfälliga samarbetspartners och andra aktörer.

I centret kommer det finns:

Kreativa samarbetsplatser.

Utrymme för att hålla evenemang för 50-60 personer.

Konferensrum i olika storlekar.

Över 40 arbetsstationer för tvärfunktionella team.

Ett showroom som visar upp TMHE:s senaste innovationer och lösningar.

Invigning närmar sig

Innovationscentret förbereds just nu för att kunna husera de breda behoven hos TMHE:s R&D-team och projekt. Invigning planeras till september. Utöver att vara en fysisk arbetsplats kommer innovationscentret bli en hub för evenemang, hackatons, workshops, pitcher, tävlingar och mycket mer.