Nyheter

Zurface tecknar nytt 4-årigt avtal med Svevia

Zurface AB, Nordens största aktör inom natursten, tecknar ett nytt avtal med Svevia. Avtalet gäller leverans av natursten till företagets projekt över hela landet och sträcker sig över totalt 4 år.

Zurface producerar och säljer naturstensprodukter till både kommuner och entreprenörer för stora infrastruktur- och byggnadsprojekt såväl som trädgårdsprojekt. Bolaget har egen produktion på Bornholm i Danmark och handelspartners i stora delar av världen, främst i Europa.

Svevia är specialister på att bygga och underhålla vägar, broar, hamnar och annan infrastruktur och är ett av de största anläggningsföretagen i Sverige. 2023 omsatte bolaget, som har mer än 2000 medarbetare, över 11 miljarder kronor.

Svevia har under flera år beställt natursten till sina olika projekt runt om i landet från Zurface. Nu fortsätter det samarbetet i minst 4 år.

– Att Svevia väljer att förlänga avtalet med oss är ett kvitto på att vi lever upp till deras höga förväntningar och levererar med kvalitet i alla led. Vi kunde dessutom erbjuda marknadens mest konkurrenskraftiga priser så där krävdes inte ens någon förhandling denna gång, säger Zurfaces vd, Eric Waxin.

Svevia ställer krav på att deras leverantörer har certifiering enligt ISO9001 och ISO14001. Däremot var det inget krav att man ska ha ISO45001, som säkerställer en trygg arbetsmiljö.

– Den är oerhört viktig och vi hoppas och tror att den kommer att vara lika självklar som de andra certifieringarna i framtiden. Men vi vet att vi är tidigt ute med den, och det är kanske inte tillräckligt många andra som har den för att man ska kunna ha det som ett krav ännu. Där går vi gärna före, säger Eric Waxin.