Nyheter

CTEK:s snabbkopplingar stärker batteriunderhållet för Bike Trollhättan

Anders Bolin, en mångårig veteran inom MC-branschen, driver Sveriges främsta MC-butik: Bike Trollhättan. I företagets showroom, där de visar upp marknadens senaste motorcyklar, underhållsladdar de motorcyklarnas batterier med CTEK:s laddare.
Med ett ständigt ökande antal elektroniska komponenter i dagens motorcyklar utsätts batteriet för större påfrestning än tidigare. En regelbunden underhållsladdning av batteriet har därför blivit en förutsättning för att det ska fungera korrekt och hålla längre. Att enbart ladda direkt från generatorn räcker inte längre.
– Redan från start utrustar vi alla motorcyklar med en särskild snabbkoppling – CTEK Ready – som kopplas in mot deras professionella batteriladdare. Det innebär att varje motorcykels 12-voltsbatteri i lager alltid är i toppskick, samtidigt som vår personal enkelt kan koppla in och ur fordonen mot laddarna.
Snabbkopplingarna mot batteriladdare finns också installerade i Bike Trollhättans showroom och där är de en integrerad del av produkternas marknadsföring.
– Som tillverkare av topprodukter är det viktigt för oss att visa upp motorcyklar som alltid är i bästa skick. Ett dåligt laddat batteri skulle direkt påverka vårt varumärke. Dessutom ger det kunden en tydlig signal om hur de bör vårda motorcykeln efter inköp.
Anders Bolin berättar att Bike Trollhättan även investerat i vinterförvaring med motsvarande underhållsladdning från CTEK. Kapaciteten där är cirka 120 motorcyklar, vilket innebär totalt över 200 laddstationer som håller batterihälsan uppe hos företagets samtliga lagerfordon.
Varje kund som kommer på besök får också tydlig information från säljarna om vikten av underhållsladdning på moderna fordon. Detta är något som Anders menar att även de mer erfarna motorcyklisterna uppskattar.
– Ur företagets synpunkt innebär underhållsladdningen att vi fått tillbaka färre garantiarbeten, samtidigt som vårt rykte som leverantör stärks. Ytterst konkurrerar vi ju med kvalitet och tillförlitlighet på en marknad med kräsna köpare, avslutar Anders Bolin.