Nyheter

Nordisk premiär för IVECO:s nya modellprogram – visas upp på Elmia Lastbil 2024

Liksom tidigare år kommer IVECO att delta på Elmia Lastbil i Jönköping – och i år slår fordonstillverkaren på stora trumman. Under mässan kommer IVECO för första gången i Norden att presentera sitt nya modellprogram inom samtliga segment – från transportbilar till tunga lastbilar. De nya modellserierna är utvecklade med säkerhet som högsta prioritet och signalerar IVECO:s starka fokus på framtidens transport.

Elmia Lastbil är en av de viktigaste mötesplatserna för transport- och logistikbranschen i Sverige – och det gäller minst sagt även för IVECO. Under mässan, som äger rum från den 21 till den 24 augusti, kommer fordonstillverkaren att för första gången i Norden presentera sitt nya modellprogram MY24.

– Det är första gången som vi uppdaterar hela vårt program samtidigt, vilket signalerar IVECO:s starka fokus på framtiden och vårt engagemang för att leverera innovation och kvalitet till våra kunder, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör på IVECO Sweden.

Elmia Lastbil i Jönköping blir premiär i Norden att få upptäcka den nya modellen av IVECO S-Way.

Säkerhet och digitalisering i förarsätet

Den 7 juli träder EU:s uppdaterade lagkrav i den allmänna säkerhetsförordningen (GSR) i kraft. För IVECO är det viktigt att möta dessa krav och informera kunderna om det nya regelverket – så att såväl förare som andra trafikanter ska kunna känna sig säkra ute på de svenska vägarna.

– IVECO har alltid haft ett stort fokus på säkerhet och de nya funktionerna kommer att bidra till att undvika olyckor. Vi vet att säkerhet är en viktig punkt för våra kunder. Därför är vi glada att vi nu lanserar ett heltäckande säkerhetspaket för samtliga modeller i vårt utbud, som gör att vi möter alla nya krav. Det kommer vi att berätta mer om under Elmia Lastbil, förklarar Victor Alvarsson, Customer Service Manager på IVECO och fortsätter:

– Det nya modellprogrammet har också satt fokus på digital utveckling och innovation. Bland annat är alla modeller nu standardutrustade med vår connectivity box, vars teknologi gör det möjligt för kunden att hela tiden vara uppkopplad och därmed övervaka fordonets prestanda och underhållsbehov. Detta leder till att man kan effektivisera sin drift och minimera stilleståndstider, vilket så klart är jätteviktigt inom transportbranschen.

För att erbjuda expertis och kunskap om branschen kommer IVECO att ha specialister på plats i monter D03:13. På bild: Victor Alvarsson, Customer Service Manager (t.v.) och Anders Nilsson, försäljningsdirektör (t.h.)

En unik lösning för elektrifierad transport

Utöver sitt nya modellprogram kommer IVECO även att ha med sig sin 7,2 tons IVECO eDaily till Elmia Lastbil – en elektrifierad transportbil som är helt unik i sitt segment.

– Vår eDaily kan fås med en totalvikt på upp till 7,2 ton och det är just den modellen vi kommer att visa upp på Elmia Lastbil. Detta fordon är helt unikt på marknaden och på Elmia kommer vi att visa den uppbyggd med skåp och lift, berättar Anders Nilsson och fortsätter:

– Elmia Lastbil är en mycket bra möjlighet för oss att kunna träffa gamla och nya kunder. Det är jätteviktigt för oss att bibehålla en god dialog med vårt nätverk och därför är det extra roligt att vi nu får möjlighet att även presentera våra nyheter.

För att erbjuda expertis och kunskap om branschen och dess trender kommer IVECO att ha specialister på plats i monter D03:13 i Hall D under mässans fyra dagar. Under torsdagen kan kunder och besökare träffa IVECO:s expert på homologering, som svarar på frågor om de nyaste reglerna och möjligheterna. Dessutom kommer specialister på såväl IVECO:s produkter som eftermarknad att vara på plats för att berätta mer om hur de kan matcha de svenska kundernas unika behov och önskemål.

– Vi kommer att ställa ut med ett starkt team och ett starkt modellprogram. Att vi dessutom tar med oss fordon ur hela modellprogrammet signalerar att vi är väl rustade för att hjälpa våra kunder och att vi satsar på framtiden. Det är moderna bilar för dagens kunder och vi ser fram emot att få visa upp dem för besökarna på Elmia Lastbil, avslutar Anders Nilsson.

I monter D03:13 på Elmia Lastbil visar IVECO upp:

Daily 12m3

eDaily skåp och lift

Eurocargo

IVECO S-Way

Hela IVECO:s värld av uppkopplade tjänster