Nyheter

ChargeNode och Mälarenergi samarbetar för framtidens elbilsladdning

Mälarenergi AB har ingått ett avtal med ChargeNode Europé AB (ChargeNode) för att tillsammans utveckla den publika laddinfrastrukturen i regionen. Avtalet omfattar ChargeNodes laddtjänst via app, tillgänglig på alla plattformar, samt möjligheten till direktbetalning via QR-kod eller kortterminal, vilket gör det enkelt för laddkunder att betala direkt på plats.

– Vi ser fram emot att utveckla vårt partnerskap med Mälarenergi och alla deras kunder. Som Sveriges marknadsledande laddoperatör måste vi ständigt utmana marknaden och driva utvecklingen framåt för att möta kundernas behov, säger Fredrik Rikelius, Försäljningsansvarig Mälardalen på ChargeNode.

Mälarenergi satsar stort på att bygga ut den publika laddinfrastrukturen för regionens invånare och besökare, för att tillgodose både dagens och framtidens laddbehov.

På väg mot ett fossilfritt samhälle

– Mälarenergi har förstått vikten av att utveckla en publik laddinfrastruktur i sin region och vi är väldigt glada att vara en del av deras satsning. Laddbehovet är stort överallt, och vi hoppas att fler aktörer ser detta som en självklarhet och följer efter, fortsätter Fredrik Rikelius.

ChargeNode kommer att leverera själva laddtjänsten till Mälarenergi. Slutanvändarna använder ChargeNodes app för att starta och stoppa sin laddning, men betalning utan registrering i appen är också möjlig med QR-kod eller via kortterminal. Användarna får en bekymmersfri laddning och kan få hjälp dygnet runt om problem skulle uppstå.

Mälarenergi skalar upp elbilsladdningen

– Vi har bestämt oss för att alla våra produkter och tjänster ska erbjudas med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2030. Genom avtalet med ChargeNode får vi en trygg partner och laddtjänst för våra kunder där vi kan påverka framtida funktioner, säger Gustaf Skilje, Produktägare Elektromobilitet på Mälarenergi.