Nyheter

Ny direktlinje till Skellefteå

Norwegian fortsätter att bredda sitt utbud och lanserar nu en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Skellefteå Airport med start den 28 oktober. Skellefteå är en del av det företagsklimat med fokus på hållbarhet som växer fram i de norra delarna av Sverige, en utveckling som ökar behovet av stärkt tillgänglighet till regionen.

För företag och branscher med fokus på den gröna omställningen, är norra Sverige av stort intresse. I takt med utvecklingen ökar också kraven på att alla delar av samhället utvecklas i samma tempo. Skellefteå är en stad med betydande tillväxt de kommande åren där både befolkningen och näringsliv förväntas expandera, något som ställer krav på en väl fungerande infrastruktur där tillgängligheten till regionen spelar en viktig roll.

– Det är alltid roligt när Norwegian lanserar nya linjer från Stockholm Arlanda Airport, men en ny inrikeslinje är förstås extra välkommet! Ett starkt inrikesflyg är viktigt för människors möjligheter att mötas inom hela landet och att ta sig vidare ut i världen, både privat och i affärer, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia. Norwegian har trafikerat Swedavias flygplatser under många år och jag är glad över att de fortsätter att expandera genom att lägga till nya, viktiga destinationer i sitt stora utbud av flyglinjer.

– Utvecklingen i Skellefteå med många företag som satsar stort i regionen ökar behovet av god tillgänglighet till omvärlden. I dagsläget finns det ett begränsat utbud på flyg till och från Skellefteå och det är därför glädjande att vi idag kan meddela att vi börjar flyga mellan Stockholm och Skellefteå, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Den nya direktlinjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Skellefteå Airport kommer att trafikeras fem dagar i veckan; på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar med start 28 oktober 2024.

Ytterligare information kring program och utbud finns på www.norwegian.com