Nyheter

Ramudden Global förvärvar RSG International med siktet inställt på förhöjd trafiksäkerhet i USA och Kanada

Ramudden Global förvärvar RSG International, en grupp branschledande trafiksäkerhetsföretag i Nordamerika. Förvärvet innebär att Ramudden Global-koncernen uppnår en omsättning som överstiger 10 miljarder svenska kronor, har över 5.000 medarbetare i 12 länder, och befäster positionen som världsledande aktör inom infrastruktursäkerhet.

RSG International, med huvudkontor nära Toronto, Ontario, är en grupp företag med verksamhet inom olika områden av vägsäkerhet, exempelvis planering, installation, produktutveckling och distribution. Partnerskapet med Ramudden Global bygger på gemensamma värderingar och en ambition att förbättra infrastruktursäkerheten på den nordamerikanska marknaden.

– Det här är ett transformativt förvärv som stärker vår närvaro i Nordamerika och skapar utrymme för fortsatt tillväxt. Tillsammans med RSG International har vi möjlighet att utveckla nya produkter och lösningar för en växande marknad och bidra till att höja säkerhetsstandarden på vägar och byggprojekt, säger Hans-Olov Blom, grundare av Ramudden och VD för Ramudden Global.

– Ett stort genombrott för vårt företag och branschen i helhet och inte minst en fantastisk möjlighet för vår personal att vara med på en spännande resa. Kombinationen av europeisk och nordamerikansk expertis ger oss den kraft som behövs för ett starkare erbjudande och vidare expansion, säger Lisa Laronde, President, RSG International.

PÅ bilden: RSG International: Lisa Laronde, Bill Powell Jr, Morten Finslo