Nyheter

Topcon tillkännager ny accessleverantör för GNSS-nätkorrigeringstjänst i Sverige

Topcon Positioning Systems meddelar nu att Blinken Tools är den nya leverantören av Topnet Live-nätverksabonnemang i Sverige. Förutom att tillhandahålla Topcons laser-, mätnings- och GNSS-produkter kommer Blinken Tools nu att ge tillgång till GNSS-korrektionstjänstnätet (Global Navigation Satellite System) i realtid som levererar data av hög kvalitet till GNSS-mottagare som används i en mängd olika applikationer, inklusive mätning, konstruktion, mobilitet, IOT och precisionsjordbruk.

Nätverket erbjuder användarna en komplett konstellationstjänst, som använder alla fyra GNSS-satellitsystemen för större noggrannhet och tillförlitlighet. Detta inkluderar Beidou- och Galileo-system samt standard GLONASS och GPS. Tjänsten erbjuder full flexibilitet för abonnenter, med års-, månads- och timpaket tillgängliga för att skräddarsys efter individuella affärs- och projektbehov. Paneuropeiska prenumerationer är också tillgängliga, och användare kan ha flera enheter på en licens.

Tarja Musch, chef för framväxande företag på Topcon:

– Topnet Live är designat för att möta användarnas unika behov genom att tillhandahålla tillförlitlighet och exakt positionering, och vi är glada över att göra nätverkstjänsterna tillgängliga via Blinken Tools. Vi är fast beslutna att utöka vårt globala GNSS-nätverk och tillhandahålla de bästa möjliga lösningarna för ökad effektivitet. Tillgången till Topnet Live i Sverige genom Blinken Tools är ett avgörande steg i den resan, och företag över hela landet kan dra nytta av en förbättrad tjänst, med avancerad tillgänglig support och flexibla planer för att hjälpa dem att fortsätta att maximera produktiviteten och noggrannheten på sina projekt.

– Den snabba expansionen av Topnet Live-korrigeringstjänster hjälper företag att vara mobila och reaktiva för sina affärsbehov när efterfrågan på exakt positionering ökar. Den här nya utvecklingen av att Blinken Tools är leverantör i Sverige är bara ytterligare ett sätt vi hjälper företag att ligga steget före.

Christer Åslund, VD på Blinken Tools:

– Det är ett perfekt steg för oss att vi nu kan tillhandahålla Topnet Live-nätverksabonnemang till våra befintliga och nya kunder i Sverige. Vi har varit Topcon-återförsäljare i många år med en stor Topcon-lösningsportfölj och med Topnet Live kommer vi att bli ännu mer kompletta.