Nyheter

Securitas förvärvar säkerhetsföretag inom flygplatssäkerhet i USA

Securitas Transport Aviation Services USA har förvärvat Global Elite Group, ett ledande säkerhetsföretag som tillhandahåller säkerhetstjänster till flygindustrin i USA. Köpeskillingen uppgår till cirka 200 MSEK (22 MUSD), betingad av att vissa mål uppfylls.

Global Elite Group är baserat i Garden City, New York, och är specialiserat på att erbjuda högkvalitativa säkerhetstjänster till olika flygbolag, flygplatser och flygplatsrelaterade kunder. Kunderna består av mer än 60 kommersiella flygbolag och ett stort antal andra flygplatskunder. Tillväxten i företaget har varit solid under åren och den totala försäljningen förväntas uppgå till 290 MSEK (32 MUSD) under 2018. Antalet medarbetare är cirka 1 050.

Securitas följer en tvådelad strategi på den amerikanska marknaden för flygplatssäkerhet, och riktar sig dels till staten som utför passagerar- och bagagegenomlysning för Transportation Security Administration, samt erbjuder säkerhetstjänster till den kommersiella marknaden såsom flygbolag, flygplatser och flygplatsrelaterade kunder (t ex frakt). Den beräknade marknadsstorleken för den andra delen, dvs den kommersiella marknaden knuten till 450 flygplatser, är mellan 1,3 och 1,8 miljarder USD.

Förvärvet ligger i linje med Securitas strategi att expandera inom flygindustrin. Global Elite Group anses vara en förstklassig leverantör av flygplatsrelaterade säkerhetstjänster i USA. Företaget kommer att stärka och komplettera Securitas nuvarande organisation för flygplatssäkerhet, och det kombinerade nätverket, spridningen, licenserna och kunskapen kommer att öka värdet som vi kan erbjuda våra nuvarande och nya kunder.

– Vi ser fram emot att välkomna teamet från Global Elite Group till vår organisation för flygplatssäkerhet i USA, och tillsammans kommer vi att skapa ett starkt team. Det finns många möjligheter för oss i denna växande marknad och vi ser fram emot att utforska dem tillsammans, säger Marc Pissens, President Securitas Aviation och medlem av Securitas koncernledning.

William McGuire, VD och koncernchef på Global Elite Group tillägger:

– Vi är glada över detta nya kapitel för vårt företag att bli en del av Securitas och ser fram emot fortsatt tillväxt och framgång på marknaden för flygplatssäkerhet.