Nyheter

Världspremiär för nya Toyota GR Supra på bilsalongen i Detroit

En helt ny Toyota GR Supra, femte generationen av Toyotas legendariska sportbil och den första globala GR-modellen från TOYOTA GAZOO Racing, har i dag världspremiär på North American International Auto Show i Detroit.

En legendar är därmed återfödd – och nya Toyota GR Supra har skapats för att vara en sportbil i sin renaste form utan kompromiss.

Tvåsitsig coupé med föraren i fokus med känsla och utformning som i en racingbil
Motor och drivlina som i klassisk sportbil: Bakhjulsdrift och 340 hk ur en turboladdad rak sexcylindrig motor med 500 Nm
Kort hjulbas och bred spårvidd för att nå det ”gyllene förhållandet” för exceptionella köregenskaper
Leverans till svenska kunder i november 2019
Första globala GR-modellen producerad av TOYOTA GAZOO Racing
Svenskt pris från 678 900 kronor med Premium Pack
Lanseras i mycket begränsad upplaga – tillgänglig för reservation från 15 januari, 09:00

En helt ny Toyota GR Supra, femte generationen av Toyotas legendariska sportbil och den första globala GR-modellen från TOYOTA GAZOO Racing, har i dag världspremiär på North American International Auto Show i Detroit. En legendar är därmed återfödd – och nya Toyota GR Supra har skapats för att vara en sportbil i sin renaste form utan kompromisser.

Genom att hålla fast vid traditionen från Toyotas tidigare Supra-generationer har chefsingenjör Tetsuya Tada skapat en sportbil med kort hjulbas, bred spårvidd, låg vikt, låg tyngdpunkt och hög vridstyvhet – självklart lever Supra-arvet starkt med rak frontmonterad sexcylindrig motor och bakhjulsdrift. Resultatet är underhållande köregenskaper med kraft, kvickhet och körglädje.
Under motorhuven sitter en 3.0-liters turbomotor med 340 hästkrafter och 500 newtonmeter. Kopplad till en åttaväxlad automatlåda ger motorn mjuk och kraftfull acceleration med gott om kraft, vridmoment och karaktär.

Bilen har utvecklats av TOYOTA GAZOO Racing och testats på vägar över hela världen, men framför allt har det skett omfattande tester på den välkända nordslingan på Nürburgring och på omkringliggande vägar i Tyskland. Resultatet är en rapp, stabil och underhållande körupplevelse. För att garantera att bilen levererar vad den lovar har Toyotas vd Akio Toyota som Master Driver själv prövat ut bilen på Nürburgring.

Produktionen av nya Toyota GR Supra sker i Graz i Österrike och de första kundleveranserna i Sverige sker i slutet av 2019. Priset är 678 900 kronor med Premium Pack. Alla bilar med leverans 2019 måste reserveras online med start 15 januari, 09:00 på MinToyota.se

Bild: Toyota