Nyheter

Transdev vinner upphandling av regiontrafik i Umeå

Länstrafiken i Västerbotten meddelar att Transdev vinner upphandlingen av regiontrafik i Umeå. Avtalet startar januari 2020 och sträcker sig över tio år.

Kontraktet omfattar 5 busslinjer som kommer trafikera runtom Umeå, i Bjurholm, Nordmaling, Vännäs och Vindeln (linjer 1, 15, 16, 55 och 166). Varje år körs 1,5 miljoner km i kontraktet.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått Länstrafikens förtroende att driva regiontrafik i Umeå. Vi kör redan idag stadstrafiken i Umeå med en helt fossilfri flotta samt E4 trafiken mellan Umeå och Haparanda. Med stöd av vår väl fungerande befintliga verksamhet kan vi erbjuda en robust, pålitlig och attraktiv trafik, säger Camilla Nordlund, affärschef i Umeå och E4-trafiken på Transdev Sverige AB.

Transdev går in i avtalet med nya bussar. De kommer att utrustas med wifi och eluttag, vilket blir ett lyft för resenärerna.

– Genom att använda vår internationella expertis tillsammans med vår lokala kunskap om regionen vill vi tillsammans med våra uppdragsgivare utveckla trafiken. Vårt mål är alltid att leverera en bra och tillförlitlig tjänst för att fler ska vilja åka kollektivt, säger Gunnar Schön, VD för Transdev Sverige AB.

Tilldelningsbeslutet kan överprövas fram till den 21 januari.

Mer om Transdev i Västerbotten:
Sedan 2010 möjliggör Transdev ungefär 775 000 årliga resor mellan Umeå och Haparanda med 31 interregionala bussar. 2016 började Transdev även att köra Umeå stadstrafiken med en fossilfri bussflotta bestående av 64 bussar. Varje år reser 9 miljoner passagerare med Transdev i Umeå.

Foto: Liza Simonsson