Nyheter

Plantagen öppnar nytt logistikcenter i Helsingborg

Butikspackning, som tidigare genomförts i Holland, Tyskland, Danmark och Helsingborg centraliseras nu till nya lokaler i Helsingborg. Detta innebär att volymen, som går via Helsingborg, beräknas att mer än tredubblas. Plantagen tar även över hanteringen i Helsingborg som tidigare outsourcades, vilket innebär att personalen anställs direkt av Plantagen.

Logistikpunkterna i respektive land kvarstår men kommer endast att hantera och samlasta volymer från leverantörer, detta för att optimera fyllnadsgraden i lastbilar i syfte att minska miljöbelastning och fraktkostnader. Logistikhantering och butikspack av övrigt sortiment kommer fortsatt att hanteras i Trollhättan.

Det nya logistikcentret möjliggör för fortsatt tillväxt och byggnaden ligger i framkant avseende energiutnyttjande, yteffektivitet och sociala ytor. Fastigheten omfattar ca. 15 100 kvm produktionsyta, varav ca. 1 700 kvm kyl och ca. 2 500 kvm entresolplan med 600 kvm kontor och sociala ytor. Utöver plock och pack av växter, inryms även produktion av blomstergrupper och kvalitetskontroll.

Verksamheten har varit operativ sedan den 2 januari 2019.

Bilden:
Det nya logistikcentret butikspackar och distribuerar blommor och plantor till Plantagens alla butiker i Norden.
Bild: Plantagen