Nyheter

Fleet Support ökar mest i marknadsandel igen

För andra året i rad är det Fleet Support som ökar mest inom svensk vagnparksadministration. Andelen fordon under administration ökade med drygt 5% och 2018 var ännu ett år av tillväxt för svensk vagnparksadministration.

– Att för andra året i rad öka marknadsandelen mest på den svenska marknaden känns fantastiskt. Att vi dessutom är en stark tvåa räknat i ökning av antal riktiga bilar är minst lika kul. Där är vi slagna endast av marknadsledaren, säger Patrik Lindroth, chef för Fleet Support.

De nya förändringarna som gäller för företagens bilar, såsom till exempel ny beskattning av fordon, ändrade mätmetoder av utsläpp och att trängselskatten räknas som förmån gjorde 2018 till ett speciellt år. Utöver de direkta effekterna på årets bilregistreringar så märks ett ökat fokus på hur vagnparkerna påverkar miljön.

– Givet de förändringar som trädde i kraft under 2018 har de tjänster som vi tillhandahåller som stöd till företagen blivit än mer intressanta. Den ökade miljömedvetenheten som dessutom syns är något vi ser fram emot att fortsätta jobba med tillsammans med våra kunder, avslutar Patrik Lindroth.

Fleet Support är ett affärsområde inom Volkswagen Financial Services som tillhandahåller vagnparksadministration såsom finansiering, försäkring och andra bilrelaterade tjänster kopplade till företagens bilinnehav. Utöver Volkswagengruppens egna märken hanterar Fleet Support alla andra bilmärken på den svenska marknaden.

Källa: Vroom