Nyheter

Samtrans får förnyat förtroende i Norrtälje

Norrtälje kommun har valt att förlänga sitt avtal med Samtrans ytterligare ett år, fram till och med 2020-06-30 (det sista av två möjliga optionsår).

Förlängningen av avtalet kommer på kommunens begäran. Samtrans kommunikationschef Erika Wegener kommenterar händelseutvecklingen:

– Vi tolkar kommunens beslut att förlänga samarbetet som ett kvitto på att vårt idoga arbete med samverkan och förbättringar gett märkbara resultat, vilket är glädjande. Vi kommer givetvis att fortsätta vårt utvecklings- och förbättringsarbete ända fram tills dess att avtalet löper ut i mitten av 2020.

Norrtelje tidning rapporterar den 24/1-19 om förlängningen. De skriver bland annat att kommunens beslut att förlänga med Samtrans grundar sig i att det inte finns någon leverantör i Norrtälje som kan ge bättre leverans än Samtrans. Kommunens talesperson Martin Sandström uttalar sig:

– Även om man får lägga mycket tid på att följa upp arbetet så är det värt det. Trots ett väldigt ansträngt läge så har vi en väldigt konstruktiv dialog med Samtrans och från kommunens sida gör vi skillnad på nuläget och historien. Det är en förutsättning för att det ska bli bättre.

Foto: Claudia Fried