Nyheter

Audi kör eldrivet under alpina VM i Åre

Audi är sedan många år en stark partner till den alpina skidsporten. Under alpina VM i Åre den 4-17 februari går Audi in och bidrar till organisationens målsättning om ett hållbart evenemang. Tävlande, organisatörer och gäster kommer att transporteras fossilfritt i Åre med den helt nya elbilen Audi e-tron.

En flotta på över 50 bilar anländer direkt från World Economic Forum i Davos. Under VM kommer besökande gäster dessutom att kunna provköra elbilen på Åresjöns is.

VM i Åre blir något av en Sverigepremiär för den helt nya elbilen. De allra första svenskregistrerade bilarna går direkt upp till Åre och förstärks med en flotta på över 50 bilar som kommer direkt från World Economic Forum. Merparten av elbilarna kommer att användas av VM-organisationen för att transportera alla tävlande och organisatörer klimatsmart.

– Vi har nått en tidpunkt när vi måste agera långsiktigt hållbart, både i skidvärlden och i bilvärlden. Med VM i Åre vill vi vara en förebild för kommande VM. Audi är en av den alpina världens främsta partners och det känns tryggt att de satsar helhjärtat på elektrifiering och fossilfria transporter, säger Niklas Carlsson, VD Åre 2019.

Under VM-veckorna kommer besökarna att få möjlighet att provköra elbilen på Åresjön. En bana kommer att plogas upp nedanför målområdet och erfarna instruktörerna i familjen Åhlin-Kottulinsky håller i provkörningen.

Det är verkligen en perfekt tajming och vi är väldigt glada över att kunna bidra till att VM i Åre blir det första ISO-certifierade alpina evenemanget. Utmaningen har varit att få fram tillräckligt med laddplatser i Åre. Vi har därför fått stärka upp med tillfälliga laddstationer, säger Maria Andrén, Sponsring- och eventansvarig Audi Sverige.

Audi e-tron är en ren elbil med 95 kW batteri och upp till 417 km räckvidd* som tillverkas i Bryssel i världens första certifierade anläggning med klimatneutral volymproduktion. Fram till 2025 planerar Audi att lansera 12 rena elbilar och över 20 laddhybrider utöver de elektrifierade mildhybriderna och gasdrivna modellerna som redan finns i programmet.